Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehaktbal

Gehaktbal

Door: cynthinee

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2013

Ingrediënten 5 personen


1 pond gehakt
1 tl zout (met kop)
Snufje witte peper
1 tl kerriepoeder
4 beschuitjes
1 ei
1 ui
Margarine


Verder heb je nodig


Kom, Koekenpan, braadpan en een bord


Om te smullen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en in kleine stukjes snijden (niet snipperen).
In een klein beetje boter het uitje fruiten.
Laten uitlekken en afkoelen.
Doe het gehakt in een kom en voeg zout, kerriepoeder, beschuit, ei, witte peper en het uitje toe.
Meng dit met de hand.
Draai hier 5 mooie ballen van.

Bereidingswijze

Voeg in de Braadpan 1/3 pakje margarine van een klein pakje toe.
Verhit de margarine met het schuim net niet op de boter.
Bak de gehaktballen zachtjes aan alle kanten licht bruin.
Dan een uurtje heel zachtjes laten pruttelen zonder deksel of warmtehoudplaatje.
Smikkelen maar.

Bron

Mijn schoonmoeder en zelf een klein beetje aangepast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cynthinee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top