Diverse muffins
- 0-10 min.
- Geplaatst op 14-10-2013
Hoop dat er plaats is heb recepten genoeg
Ingrediënten
BASISRECEPT:140 gr.kristalsuiker,250 gr.zelfrijzend bakmeel,teel.bakpoeder,150 gr.blauwe bessen.
85 gr.afgekoelde,gesmolten boter,2 geklopte eieren,2 dl.melk,teel.vanille-extract.
Benodigdheden
Papieren vormen,garde,kommen.Bereidingswijze
De oven op 180 gr.verwarmen.
Papieren vormen op een rek zetten.
De droge ingrediënten,op de bessen na,in een kom mengen.
De natte ingrdiënten in een kom mengen.
Alles kort mengen en dan de bessen toevoegen.
Over de vormen verdelen en in 15-18 min.goudbruin bakken.
Op een rooster af laten koelen.Warm serveren
Chocolade-pinda-muffin
De kristalsuiker door basterdsuiker vervangen.
I.p.v.blauwe bessen 3 geh.snickers gebruiken.
3/4 door het beslag mengen en de rest over de muffins strooien voor het bsakken.
Parmezaan-en kruiden muffin
Suiker en vanille weglaten en de melk door 2.75 dl.karnemelk vervangen.
De bessen vervangen door 100 gr.geraspte parmezaan,handje geh.basilicum,handje geknipte bieslook en wat tijmblaadjes.
Voor het bakken met iets parmezaan bestrooien.
Banaan en koksmuffin
De hoeveelheid melk tot 1 dl.reduceren.
De blauwe bessen door 2 geprakte bananen en 50 gr.gedroogde kokos vervangen.
De muffins voor het bakken bestrooien met 50 gr.gedroogde stukjes banaan.
Caribische muffins
Boter vervangen door 85 ml.zonnebloemolie en 50 gr.kristalsuiker met 150 gr.basterd.
I.p.v.blauwe bessen 1 grote geraspte wortel,225 gr.uitgelekte ananasstukjes,3 eetl.sap,50 gr.gedroogde kokos en 50 gr.rozijnen toevoegen.
Kruiden met teel.kaneelpoeder en een 1/2 teel.pimentpoeder.
Bron
Op een kookvakantie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties