Rozijnencake

  • Wereld, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2013

Een lekkere oudewets rozijnen cake.

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram zachte boter/margarine
175 gram suiker
4 eieren (200 gram bij elkaar) of 3 eieren en 50 gram melk
200 gram zelfrijzend bloem
1 theelepel bakpoeder
50 gram rozijnen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
Kom
Breinaald of satestokje
Cakeblik

Bereidingswijze

Roer de boter zacht en voeg de suiker toe.
Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word.
Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker.
Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem en daarna de rozijnen toe aan het mengsel.
Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar.
Gebruik een sate stokje of schone breinaald om te kijken of de cake gaar is door in het midden van de cake te prikken, is de naald schoon? Dan is het gaar.
Laat de cake helemaal afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten