Bruchetta met aardbeien en basilicum in balsamicostroop

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2013

-

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ciabatta
Bertolli voor op brood
350 gram aardbeien
150 ml rode wijn (bijvoorbeeld Chianti)
100 ml Bertolli Aceto Balsamico di Modena
1 el bruine suiker (eventueel)
verse gehakte basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de rode wijn samen met de balsamicoazijn in een pannetje langzaam aan de kook. Laat de saus rustig inkoken tot een niet te dikke stroop. Proef en voeg eventueel nog wat bruine suiker toe. Schep vervolgens de aardbeien door de stroop en laat ze marineren.

Snijd de ciabatta in schuine sneetjes en besmeer ze met margarine. Bak ze in 4 minuten krokant in de oven.

Beleg de sneetjes ciabatta met de aardbeien en strooi er wat gehakte basilicum over.

Bron

Yunomi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten