1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sperziebonen

Sperziebonen

Door: hanneke_b_t

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-1999

Ingrediënten 2 personen


Zie berijdingswijze.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

350 g sperziebonen afhalen, breken, wassen, met weinig water aan de kook brengen en in 15-20 min gaar koken. 100 g ham in kleine blokjes snijden en in een koekenpan ca 3 min in een klontje margarine bakken. Sperziebonen afgieten. Ham en 3 el zure room erdoor scheppen en op smaak brengen met nootmuskaat en 1 tl gevriesdroogde dille. Serveer met aardappelpuree.

(voor 4 personen) : 5 el zure room, overige ingrediknten verdubbelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanneke_b_t
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top