De enige echte Bigmac

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2013
  • De enige echte Bigmac

    De enige echte Bigmac

    De enige echte Bigmac

Dit is het enige echte recept van de traditionele big mac zoals je hem bij de grote gele M krijgt voorgeschoteld!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rundergehakt
4 witte sesam bollen
4 plakjes cheddar kaas
een beetje ijsbergsla
1 ui
8 augurk schijfjes

voor de saus:
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels Heinz relish (toko, of amerikaanse winkel)
1 eetlepel mosterd
1 theelepel azijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mini springvorm doorsnee +/- 15 cm om gehakt uit te snijden

Voorbereiding

verdeel de rundergehakt in delen van 62,5 gram en duw deze een voor een in de springvorm aan zodat je mooie ronde hamburgers krijgt. De hamburgers kun je voordat je ze gaat bakken bewaren in aluminium folie of vershoudfolie.

maak vervolgens de saus in een kommetje. Alle ingrediënten erin en goed roeren tot dat de saus goed gemixt is.

snijd de ui Juliënne (zeer fijn), snijd de augurk in plakjes zorg dat je twee plakjes per big mac hebt. Snijd de ijsbergsla fijn. Zorg dat je de cheddar klaar hebt liggen.
Snijd de wiite sesam bollen in drie delen.

Bereidingswijze

Als alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn ga je beginnen met het verwarmen van een koekepan zonder olie of vet. Je bakt hier de gesneden sesambollen kort in zodat het oppervlak van alle delen aan de binnenkant een lichtbruine korst hebben.

Vervolgens ga je de hamburgers bakken. Je bakt ze eerst aan één kant bruin, draai ze om en doe er een klein beetje zout en peper op.

de opbouw van de big mac is van boven naar onder als volgt

brood
burger
augurk
sla
ui
saus
brood
burger
cheddar
sla
ui
saus
brood

Om de bigmacs warm te houden kan je ze inpakken in aluminiumfolie.

Bron

Youtube

Serveertip

Heerlijk met frietjes en coleslaw.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten