KETJAPSAUS

  • Aziatisch, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • KETJAPSAUS

    KETJAPSAUS

    KETJAPSAUS

Deze heerlijke Indonesische ketjapsaus kan heel goed geserveerd worden bij vis gerechten, vlees gerechten en gevogelte gerechten.
Gebruik voor het bereiden van de saus bij voorkeur de olie waarin de vis, vlees of gevogelte is gebakken.
U kunt overigens voor de bereiding van de saus ook uien, knoflook en sambal eerst fijnwrijven in een vijzel, of pureren in een keukenmachine, en daarna in de olie fruiten.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Voor circa 3 deciliter

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1,5 eetlepel arachideolie,
2 theelepels sambal oelek,
8 eetlepels ketjap manis (Conimex),
halve limoen,
1 eetlepel bruine basterdsuiker,
1 eetlepel maïzena,
0,2 liter water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 557,69 kcal
Koolhydraten 97,45 g
Eiwitten 5,97 g
Vetten 15,23 g

Voorbereiding

Schil de ui, en snipper de ui fijn.
Hoe fijner de ui is, hoe lekkerder.

Snijd het kontje van de teentjes knoflook.
Sla of druk met de platte kant van het mes op de teentjes knoflook.
Hierdoor laat het harde vlies om de teentjes knoflook zich gemakkelijk verwijderen.
Hak de teentjes knoflook ragfijn.

Knijp de halve limoen uit en vang het limoensap op.

Bereidingswijze

eruit de arachiedeolie en fruit de ui totdat deze begint te kleuren.

Schep de knoflook en de sambal oelek erdoor en fruit dit even mee.

Voeg het water, ketjap manis, limoensap en bruine basterdsuiker toe.
Breng alles aan de kook.

Vermeng de maïzena met 2 eetlepels water.

Voeg de met water aangemengde maïzena toe, en roer het totdat er een gladde saus is ontstaan die een beetje stroperig is.

Garneer met uienringen en fijngehakte selderij.


De saus kan worden ingevroren met dien verstande dat ze pas na het ontdooien met maïzena wordt gebonden.

Eet smakelijk!

Bron

DE Happy shef

Serveertip

De saus kan worden ingevroren met dien verstande dat ze pas na het ontdooien met maïzena wordt gebonden.

Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten