Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Lamsbout
  4. Lamsbout met knoflook en rozemarijn

Lamsbout met knoflook en rozemarijn

Door: foekje1

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2013

Ingrediënten 4 personen


800gr. lamsbout,2dl rode wijn, 1 dl water, klein blikje tomatenpuree, 32 tenen knoflook, takje rozemarijn, 1 tl tijm,1 tl paprikapoeder,boter/olijfolie, zeezout naar smaak.


Lamsbout met knoflook en rozemarijn

afbeelding van een andere lamsbout

afbeelding van een andere lamsbout

We hebben maar 1 slager hier en die verkoopt sinds kort lamsvlees uit de Ooijpolder.Wij zijn dol op lamsvlees.Het smaakte naar meer.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook pellen en in het ingesneden vlees stoppen evenals de rozemarijn.

Bereidingswijze

In Braadpan de lamsbout in olie/boter aanbraden. Uit pan halen en bij het braadvocht tomatenpuree toevoegen en even ontzuren, rode wijn en water erbij. Het vlees terug in de pan en 20-30 minuten laten sudderen.Het lekkerste is het dat het vlees er van binnen rose uitziet, dus test na 20 minuten even.Het vlees voor het opdien even laten rusten alvorens aan te snijden.

Serveertip

Lekker met puylinzen en gewokte little gem met zoete aardappelfrietjes. Zie elders dit recept.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top