1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Muffins
  5. Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins

Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins

Door: Fressnapf

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2013

Ingrediënten 6 personen


Het deeg:

200 gr bloem
2 tl bakpoeder
100 ml kwark
70 ml melk
5 el olijfolie

De vulling:

1 ui
1 prei
1 rode paprika
1 gele paprika
150 gr ontbijtspek
50 gr zongedroogde tomaatjes op olie

De topping:

300 ml zure room
1 ei
100 gr geraspte gruyère
1 ½ tl oregano
1 tl paprikapoeder pikant
1 el paprikapoeder zoet (gerookt)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout


Verder heb je nodig


2 muffin vormpjes ad. 12 stuks, pan.

Romige baby herfsttaartjes als muffins

leuk en zoooo lekker, Mmmmm....

leuk en zoooo lekker, Mmmmm....

Het was toch echt herfstweer, koud en dagenlang regen en dan is het leuk om wat lekkers te bakken dus zo ontstond het idee. Met deze vreselijk leuke baby taartjes fleuren de donkere dagen weer helemaal op. Bovendien zijn ze ontzettend lekker en leuk om te bakken. Je kan ze ook in het weekend of op woensdag (en nu de hele herfstvakantie) samen met de kinderen maken, leuk om ze bezig te houden. Heerlijk borrelhapje, fingerfood en leuk met de feestdagen. Makkelijk te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor het deegje goed door elkaar zodat er een mooi deegje ontstaat. Neem 2 muffin bakvormen van 12 stuks, invetten en deeg in de malletjes verdelen. Maak ook een klein opstaand deegrandje met je handen. Ui schillen, paprika en prei wassen en fijn snipperen. Neem een pan met wat olie en fruit de ingrediënten tot glazig. Zongedroogde tomaten laten uitlekken en in kleine stukjes hakken. Ontbijtspek (rauwe ham kan ook) in dobbelsteentjes snijden en even aanfruiten. Meng met de groente. De vulling is klaar en is voldoende voor 24 stuks. Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar en meng met het groentemengsel. Verdeel dit evenredig over het deeg in de malletjes. Hetelucht oven voorverwarmen op 180 graden en nu in ongeveer 25 minuten mooi gaar en goudbruin bakken. Warm of koud lekker, uitdelen en van smullen. Je kan ze ook invriezen, dus even bewaren, daarna kort opwarmen in een voorverwarmde oven op dezelfde temperatuur.

Serveertip

Warm of koud lekker.



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top