Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2013
  • Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins

    Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins

    Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins

Het was toch echt herfstweer, koud en dagenlang regen en dan is het leuk om wat lekkers te bakken dus zo ontstond het idee. Met deze vreselijk leuke baby taartjes fleuren de donkere dagen weer helemaal op. Bovendien zijn ze ontzettend lekker en leuk om te bakken. Je kan ze ook in het weekend of op woensdag (en nu de hele herfstvakantie) samen met de kinderen maken, leuk om ze bezig te houden. Heerlijk borrelhapje, fingerfood en leuk met de feestdagen. Makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Het deeg:

200 gr bloem
2 tl bakpoeder
100 ml kwark
70 ml melk
5 el olijfolie

De vulling:

1 ui
1 prei
1 rode paprika
1 gele paprika
150 gr ontbijtspek
50 gr zongedroogde tomaatjes op olie

De topping:

300 ml zure room
1 ei
100 gr geraspte gruyère
1 ½ tl oregano
1 tl paprikapoeder pikant
1 el paprikapoeder zoet (gerookt)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 muffin vormpjes ad. 12 stuks, pan.

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor het deegje goed door elkaar zodat er een mooi deegje ontstaat. Neem 2 muffin bakvormen van 12 stuks, invetten en deeg in de malletjes verdelen. Maak ook een klein opstaand deegrandje met je handen. Ui schillen, paprika en prei wassen en fijn snipperen. Neem een pan met wat olie en fruit de ingrediënten tot glazig. Zongedroogde tomaten laten uitlekken en in kleine stukjes hakken. Ontbijtspek (rauwe ham kan ook) in dobbelsteentjes snijden en even aanfruiten. Meng met de groente. De vulling is klaar en is voldoende voor 24 stuks. Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar en meng met het groentemengsel. Verdeel dit evenredig over het deeg in de malletjes. Hetelucht oven voorverwarmen op 180 graden en nu in ongeveer 25 minuten mooi gaar en goudbruin bakken. Warm of koud lekker, uitdelen en van smullen. Je kan ze ook invriezen, dus even bewaren, daarna kort opwarmen in een voorverwarmde oven op dezelfde temperatuur.

Serveertip

Warm of koud lekker.

Laatste reacties

Nijny avatar
Nijny 01-11-2013

Zien er heerlijk uit!! Ik ga ze meenemen en zeker eens maken!

h_buizer avatar
h_buizer 24-10-2013

Heb dit hele leuke recept ook meegenomen. Wat een goed idee om kleine taartjes in de muffinvorm te maken!..Binnenkort hebben we een `open house`, waar ik allemaal hapjes voor aan`t zoeken ben...deze is een hele goede kandidaat!..Gr. Henny

daph93 avatar
daph93 14-10-2013

http://www.smulweb.nl/recepten/1416762/Borrel-druivengedroogde-druiven

daph93 avatar
daph93 14-10-2013

Dit recept ga ik ook een keer proberen! :-) past bij de tijd van het jaar.

adeline43 avatar
adeline43 14-10-2013

wat ben je toch weer creatief! ik neem het mee, bedankt. Groetjes, Adeline

hyacintje avatar
hyacintje 13-10-2013

Leuk! En lekker!

estherbakermans avatar
estherbakermans 13-10-2013

heey alex een leuk recept alleen zijn mijn kids 21 22 en 23 dus ze bakken helaas niet mee kan je er niet wat opsturen of zijn ze al op ? grapje hoor moet kunnen toch ik zal het bewaren en binnenkort gaan maken gr esther

deonart avatar
deonart 13-10-2013

ziet er goed uit en vooral met de kwark lijk me interessant.

ArualB avatar
ArualB 13-10-2013

En deze ook! Heerlijk!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 13-10-2013

Hmmmmmmmmmmm deze zien er ook uit om op te (vr)eten. Bedankt voor het delen. Groetjes van Wilmie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten