Leuke, romige baby quiche Lorrianes

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2013
  • Leuke, romige baby quiche Lorrianes

    Leuke, romige baby quiche Lorrianes

    Leuke, romige baby quiche Lorrianes

  • Leuke, romige baby quiche Lorrianes

    Leuke, romige baby quiche Lorrianes

    Leuke, romige baby quiche Lorrianes

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg
10 plakjes rauwe ham
4 flinke uien
2 grote eieren
2 el roomboter
250 ml slagroom
1 tl nootmuskaat
Vers gemalen zwarte peper
Verse bieslook (gesnipperd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffin vorm 12 stuks, pan

Bereidingswijze

Uien schillen en fijn snipperen. Rauwe ham (Coberg of Schwarzwalder schinken) in dobbelsteentjes snijden. 2 el boter in een pan doen en deze twee ingrediënten 3 minuten fruiten. Uitnemen en op keukenpapier laten uitlekken. Eieren met slagroom, nootmuskaat en wat versgemalen peper mengen. Bladerdeeg laten ontdooien en met een flinke keukenring of met een glas rondjes steken. Muffinvorm voor 12 stuks nemen, met papier vullen, deegrondjes er in en er een schaaltje van maken. Nu het uien-rauwe ham mengsel gelijkmatig verdelen. Tenslotte het ei-slagroom mengsel voorzichtig erover verdelen en garneren met vers gesnipperde bieslook. Voeg géén zout toe want de rauwe ham is gezouten en zout genoeg!! Muffin vorm met de baby quiches in de voorverwarmde hetelucht oven zetten en in ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin bakken. Ook deze zijn goed in te vriezen en houdbaar. Kort opwarmen in de oven en smullen.

Serveertip

Warm serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mariannefranssen_klaassen avatar

Ga ik zeker eens proberen, moet lekker zijn. Bedankt voor het delen. Groetjes, Marianne

landmeter avatar
landmeter 28-11-2013

Alex , waar haal je het vandaan, orgineel en simpel !! groetjes wim

Mirrie123 avatar
Mirrie123 24-11-2013

Gisteren gemaakt voor een verjaardag. Een groot succes! Bedankt.

Thuiskok5 avatar
Thuiskok5 23-11-2013

Ik neem deze mee Bedankt

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 21-11-2013

@ Reebos De oven op 180 graden dan komt het goed

Reebos avatar
Reebos 21-11-2013

Misschien lees ik er over heen , maar op hoeveel graden moet de oven ?

snoekbaars2 avatar
snoekbaars2 20-11-2013

Hoi Alex, echt iets om mee te nemenga dit beslist eens maken. groetjes Nel.

alidada avatar
alidada 20-11-2013

Deze bewaar ik Alex, komt altijd van pas. Groetjes, Louise

Lammy1954 avatar
Lammy1954 20-11-2013

Leuk en kleurig recept, bedankt. Groetjes Lammy

h_buizer avatar
h_buizer 24-10-2013

Leuk en lekker! Goed idee om de papieren muffin vormpjes te gebruiken, maakt het heel geschikt voor fingerfood tijdens een feest of zo. Groetjes van Henny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten