Voedselbank-weekmenu week 42

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-10-2013

Lekker eten voor de hele week

Deel dit recept

Bereidingswijze

Dit weekmenu komt op ongeveer 24.95 voor 4 personen. Kruiden e.d. niet meegerekend, die zijn voor de voorraadkast, die je telkens aanvult. Iedere week iets.

Maandag 4.15

Spruitjesstamppot

1,5 kg aardappelen
1 kg spruitjes
1 blikje ananas
1/2 dl melk
1/2 dl ananassap

----------------------------------------------

Kook de geschilde aardappelen gaar. Als de aardappelen koken, leg er dan de schoongemaakte spruitjes bovenop en kook deze samen met de aardappelen gaar. Giet de aardappelen met de spruitjes af en stamp ze fijn. Roer er ananasstukjes doorheen. Roer de melk en het ananassap erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat de stamppot goed warm worden.

Dinsdag 3.85

Vleesrolletjes
Gekookte aardappelen
Andijvie

250 gr. rundergehakt
paprikapoeder
8 plakken ham
4 augurken

-------------------------------------------------------

Snijd de augurken in de lengte doormidden. Meng wat zout, peper en paprikapoeder door het gehakt. Wikkel om elke halve augurk gehakt en wikkel dan ieder rolletje in een plak ham en zet dit vast met een cocktailprikker. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de vleesrolletjes in 15 minuten gaar.

Woensdag 4.80

Witte bonen met prei en worst
Rijst

1 ui
250 gr. prei
1 rookworst
1 blik witte bonen in tomatensaus

------------------------------------------------

Snijd de prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Snijd de rookworst in plakjes. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de prei toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de witte bonen toe en de plakjes worst.Laat dit goed warm worden. Maak op smaak af met peper, zout en paprikapoeder. Lekker met rijst.

Donderdag 5.50

Bietjes a la creme
Gekookte aardappelen
Varkenslapjes

1 kg gekookte bietjes
1 ui
2 dl bouillon
20 gr. bloem
4 el koffieroom

---------------------------------------------------

Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne reepjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de bouillon erdoor. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Schep de bietjes door de saus en voeg wat peper en zout toe. Voeg de koffieroom erdoor en laat het gerecht goed warm worden.

Vrijdag 6.65

Worteltjes met bieslookboter
Aardappelpuree
Vissticks

25 gr. verse bieslook
75 gr. zachte boter
1 bos worteltjes

--------------------------------------------------

Doe de boter in een kommetje. Was de bieslook, knip deze boven de boter in het kommetje fijn en roer dit goed door elkaar. Dek het kommetje af en zet het in de koelkast. Schrap de worteltjes, was ze en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze in een schaal. Haal de bieslookboter uit de koelkast, schep dit door de worteltjes en laat het smelten.

Bron

http://voedselbank.clubs.nl/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten