Taartje van rode bessen met een ricotta-sorbet

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-10-2013
  • Taartje van rode bessen met een ricotta-sorbet

    Taartje van rode bessen met een ricotta-sorbet

    Taartje van rode bessen met een ricotta-sorbet

Altijd een klein succesje.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr.rode bessen,vel kruimeldeeg,250 gr.ricotta,300 ml.water,130 gr.suiker,3 eetl.griessuiker,10 cl.rode bessensiroop,5 gr.gelatine,muntbladen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Garde,kom,ijsmachine?

Bereidingswijze

Bessen wassen en met 3 eetl.suiker bestrooien.
De bessen verwarmen,siroop toevoegen en aan de kook brengen.
Van het vuur nemen,de gelatine erin oplossen en tot kamertemperatuur af laten koelen.
Water met suiker aan de kook brengen en af laten koelen.
Over de ricotta gieten en in de koeling zetten.
Dan een sorbet van draaien.*
4 vormen invetten en met het deeg bekleden.
Met bonen vullen en blind bakken.
De bonen verwijderen en af laten koelen.
Met bessen vullen en af laten koelen.
Serveren met ricottasorbet en munt.
*Men kan ook een ander soort sorbetijs gebruiken.

Bron

In de Elzas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten