Sheppards pie

  • Engels,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2013

Een ovenschotel met gehakt, groenten en aardappel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappels
1 dl melk
2 eetlepels boter
400 gram rundergehakt
1 pakje gezeefde tomaten (of tomatenblokjes)
1 paprika
1 winterpeen
150 gram erwten uit de vriezer of vers (niet uit blik)
1 ui
1 eetlepel thijm
1 eetlepel salie
1/2 theelepel nootmuskaat
Peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de ui, paprika en wortel in kleine blokjes.
Maak van de aardappels, melk en 1 eetlepel boter een gewone aardappelpuree met wat zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Doe de boter in de pan en wacht tot die goed heet is (laat de boter echter niet verbranden). Fruit de ui aan tot het glazig ziet. Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul. Kruiden en specerijen toevoegen. Goed doorroeren en een minuutje laten bakken.

Nu de groenten toevoegen en een paar minuten zo doorbakken. Dan de gezeefde tomaten toevoegen. Dit geheel goed warm laten worden.

Doe nu de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. En strijk het uit tot een egale dikte. Voeg nu het mengsel van gehakt en groenten toe (ook even gelijkmatig verdelen). Voeg nu de andere helft van de aardappelpuree toe en strijk het uit zodat de hele schaal een laag aardappelpuree heeft. Zet dit geheel nu in de oven. Als je het warm in de oven zet is ongeveer 20 minuten genoeg. Als je het al van te voren hebt voorbereid moet het 30 tot 40 minuten in de oven afhankelijk van hoe koud het is als het de oven ingaat. Zorg in ieder geval dat je het goed heet serveerd.

Serveertip

Het is erg lekker om er wat kleine augurkjes of Amsterdamse uitjes bij te serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten