1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aardappel-courgetteschotel met pruimtomaatjes

Aardappel-courgetteschotel met pruimtomaatjes

Door: HelloFresh

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2013

Ingrediënten 4 personen


1000 gram aardappelen
2 uien
3 teentjes knoflook
2 courgettes
400 gram pruimtomaatjes
6 takjes verse oregano
1 bol buffelmozzarella
3 el olijfolie

Peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Pan met deksel
Ovenschaal

Aardappel-courgetteschotel met pruimtomaatjes
Aardappel-courgetteschotel met pruimtomaatjes

Een lekkere ovenschotel met smaakvolle tomaten en verse basilicum.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

1. Was de aardappelen grondig en snijd deze doormidden.

2. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

3. Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de ui in fijne ringen.

4. Snijd de courgette in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Halveer de pruimtomaatjes. Ris de verse oregano van de takjes en hak fijn. Snijd de buffelmozzarella in blokjes.

5. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

6. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de plakjes in de ovenschaal en bestrooi met knoflook, oregano en peper en zout naar smaak. Leg hierop de plakjes courgette en ui om en om over elkaar heen.

7. Maak af door de gehalveerde pruimtomaatjes te verdelen over het geheel en voeg eventueel naar smaak grof gemalen peper en zout toe.

8. Bak 15 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de blokjes buffelmozzarella over de schotel en bak deze de laatste 5 minuten mee.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HelloFresh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top