1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. knoflooksoep uit de périgord

knoflooksoep uit de périgord

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2013

Ingrediënten 4 personen


7 tenen knoflook
3 eetl olie of boter
3 eetl bloem
500 ml water
500 ml. melk
1 ei
1 eetl azijn
bouillonpoeder voor 1 ltr.
peper en zout


Verder heb je nodig


Soeppan
garde


Een heerlijke soep voor de knoflook liefhebbers

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook pellen

Bereidingswijze

De olie of boter verwarmen en roeren tot het stevig wordt.
Doe de knoflook in de knoflookpers en pers dit boven het mengsel uit.
Voeg de melk en water al roerend langzaam toe.
Ei splitsen, en eiwit erdoorheen roeren in slierten.
Eigeel met azijn mengen en toevoegen vlak voor het opdienen.

Serveertip

E.v. serveren met croutons.

Bron

Gekregen van schoonzus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top