Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2013
  • Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

  • Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

  • Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

Peren die we hadden begonnen al goed rijp te worden. Het waren er teveel om direct op te eten, dus....BAKKEN!
Overal zoeken naar een lekker recept. Niet direct gevonden, dus zelf aan het experimenteren geslagen. Deze verrukkelijke taart was het resultaat. Helft voor ons, helft voor de buren, die direct het recept wilden hebben!De taart is gemaakt met een roerdeeg. Gemakkelijk te maken en kan niet mislukken!)
 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
5 à 6 middelgrote peren (Conference, andere mag ook!)
125 gram zachte boter + wat extra voor de vorm
2 eetlepels citroensap
100 gram suiker
mespunt zout
2 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel (of 175 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)
100 gram amarettini (Italiaanse kleine bitterkoekjes)
20 ml amaretto
75 gram amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm doorsnede
mixer
mixkom
bakpapier

Voorbereiding

Schil de peren, verwijder het klokhuis. Snij de peren in plakjes.
Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier. Randen invetten met boter en bestuiven met wat bloem.
Meng het citroensap en de helft van de amaretto over de peren.
Doe de amarettini in een diepvrieszak (hou er een paar achter voor versiering) en druk de amarettini in stukjes (niet al te fijn!)
Boter, suiker en zout mixen tot het een lichtgele crème massa wordt.Eén voor eén de eieren toevoegen.
Zelfrijzend bakmeel of bloem + bakpoeder zeven.
Met een spatel door het deeg mengen tot het bakmeel is opgenomen. Niet kloppen, dan wordt de koek te stevig.
Oven voorverwarmen op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden hetelucht.

Bereidingswijze

Deeg over de bodem van de vorm verdelen.
Stukjes amarettini over het deeg verdelen. Rest amaretto erover sprenkelen.
Nu de plakjes peer er dakpansgewijs over verdelen. Strooi het amandelschaafsel over de peren. Versier met een paar amarettini. Zet de taart op de onderste richel van de oven en bak de taart plm. 50 - 60 minuten tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
N.B. Op 15-10-2020 deze taart weer gebakken.Nu met peren uit blik. Ik vond de taart nu wel wat te zoet. Als je dus peren uit pot of blik gebruikt kun je gerust 85 gram suiker gebruiken in plaats van 100 gram.

Serveertip

In plaats van amaretti kun je ook bitterkoekjes of bastognekoeken gebruiken. Geeft ook een lekkere smaak.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 16-10-2020

Gisteren weer eens dit lekkere perentaartje gemaakt als verjaardagscadeau voor de buurman. Was weer heerlijk.

pwiggers avatar
pwiggers 04-09-2017

Graag gedaan Dido. Bedankt voor het meenemen. Is een super lekker taartje! Groet, Petra

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 31-08-2017

Jamjam, deze gaat mee! Bedankt voor het recept, groetjes, Dido

zizypha avatar
zizypha 28-02-2014

Andere koekjes gebruiken en een drupje amandelextract lukt vast wel in plaats v/d amarettini

Purrie avatar
Purrie 27-02-2014

Ditto... ik woon ook in Spanje, geen amarettinos hier en alleen harde peren, ik ga het een keer proberen met peren uit blik, benieuwd

Babieca avatar
Babieca 08-02-2014

Kan het ook zonder sie amarettinos want die hebben we niet in Spanje ? Babieca

ruthbrock avatar
ruthbrock 13-10-2013

dank je wel voor de nieuwe link,nu lukt het gelukkig wel. ziet er te gek uit en ik heb het meteen geprint. Dank je wel voor dit, op het oog, heerlijk recept. T.z.t. hoor je natuurlijk van me. fijne (natte) zondag gewenst. Groetjes ruth

alidada avatar
alidada 11-10-2013

Dit lijkt mij een heerlijke taart Petra en hij ziet er zo mooi uit! Ik heb blikken peren in de voorraadkast en aangezien die `leeg moet` ga ik het daar mee proberen. Dank je wel voor dit recept. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten