Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

  • Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

  • Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

    Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

Peren die we hadden begonnen al goed rijp te worden. Het waren er teveel om direct op te eten, dus....BAKKEN!
Overal zoeken naar een lekker recept. Niet direct gevonden, dus zelf aan het experimenteren geslagen. Deze verrukkelijke taart was het resultaat. Helft voor ons, helft voor de buren, die direct het recept wilden hebben!De taart is gemaakt met een roerdeeg. Gemakkelijk te maken en kan niet mislukken!)
 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
5 à 6 middelgrote peren (Conference, andere mag ook!)
125 gram zachte boter + wat extra voor de vorm
2 eetlepels citroensap
100 gram suiker
mespunt zout
2 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel (of 175 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)
100 gram amarettini (Italiaanse kleine bitterkoekjes)
20 ml amaretto
75 gram amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm doorsnede
mixer
mixkom
bakpapier

Voorbereiding

Schil de peren, verwijder het klokhuis. Snij de peren in plakjes.
Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier. Randen invetten met boter en bestuiven met wat bloem.
Meng het citroensap en de helft van de amaretto over de peren.
Doe de amarettini in een diepvrieszak (hou er een paar achter voor versiering) en druk de amarettini in stukjes (niet al te fijn!)
Boter, suiker en zout mixen tot het een lichtgele crème massa wordt.Eén voor eén de eieren toevoegen.
Zelfrijzend bakmeel of bloem + bakpoeder zeven.
Met een spatel door het deeg mengen tot het bakmeel is opgenomen. Niet kloppen, dan wordt de koek te stevig.
Oven voorverwarmen op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden hetelucht.

Bereidingswijze

Deeg over de bodem van de vorm verdelen.
Stukjes amarettini over het deeg verdelen. Rest amaretto erover sprenkelen.
Nu de plakjes peer er dakpansgewijs over verdelen. Strooi het amandelschaafsel over de peren. Versier met een paar amarettini. Zet de taart op de onderste richel van de oven en bak de taart plm. 50 - 60 minuten tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
N.B. Op 15-10-2020 deze taart weer gebakken.Nu met peren uit blik. Ik vond de taart nu wel wat te zoet. Als je dus peren uit pot of blik gebruikt kun je gerust 85 gram suiker gebruiken in plaats van 100 gram.

Serveertip

In plaats van amaretti kun je ook bitterkoekjes of bastognekoeken gebruiken. Geeft ook een lekkere smaak.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten