Herfst: Gestoofde kip met pruimen en kaneel

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-10-2013

Typisch lekker herfstgerecht door de warme, zoete smaken. De kip is lekker zacht door het stoven.. Smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten
2 el olie
2 flinke uien (in ringen)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
3 el pijnboompitten
200 gr gedroogde pruimen zonder pit (gehalveerd)
2 el bloem
1 dl sherry-azijn
2 dl sherry (medium dry)
2,5 dl kippenbouillon- (van 1/2 tablet) of fond
2 kaneelstokjes
50 gr boter + 2 el olijfolie
(versgemalen) peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank, scherp mes.

Bereidingswijze

Wrijf de kip in met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in de boter. Haal uit de pan en houd apart onder alufolie.

Doe bij het bakvocht de uien en knoflook en bak eventjes aan tot ze wat zachter worden. Doe er dan de pijnboompitten en pruimen bij en bak die even mee.
Bak de bloem een minuutje mee en blus de pan dan af met de sherryazijn, sherry en de kippenbouillon (of fond) en roer alles door tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Leg de kip terug in de pan samen met de kaneelstokjes en laat op laag vuur een uurtje stoven. Haal dan evt de kaneelstokjes eruit en de kip kan op tafel. Buon appreveche, oftewel eet smakelijk!

Bron

Ergens in een kookboek gevonden

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en gestoofde tuinerwtjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten