Risotto met wilde paddestoelen

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2013

Een fantastische risotto met wat extra smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram risotto rijst
500 gram paddestoelen
2 eetlepels olijfolie
1 liter bouillon
1 glas witte wijn
3 teentjes knoflook
100 gram parmezaanse kaas geraspt
Scheutje room
2 theelepels basilicum
1 theelepel oregano
1 theelepel thijm
1 theelepel paprika poeder
Peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de paddestoelen in grove stukken.
Maak 1 liter bouillon van twee bouillonblokjes (gebruik groente bouillon om het gerecht vegetarisch te maken).

Bereidingswijze

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijst wat glazig begint te worden. Pers nu de teentjes knoflook in de pan en roer dit goed door de rijst. Blus de pan af met een glas witte wijn en blijf nu twee minuten goed roeren.
Voeg nu ongeveer een kwart van de bouillon toe. Blijf gedurende de ongeveer twintig minuten dat het zal duren om de rijst gaar te krijgen de bouillon beetje bij beetje toe. Regelmatig goed doorroeren. Voorkom dat de rijst droog komt te staan.

Bak ondertussen de paddestoelen met de kruiden, paprika poeder en peper. Gebruik hiervoor de andere lepel olijfolie.

Als de rijst gaar is kun je de paddestoelen, room en parmezaanse kaas toevoegen. Nog even goed doorroeren zodat alles gelijk verdeeld is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten