Zuurkoolschotel
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
heerlijke ovenschotel van te voren goed te bereiden, opwarmen in de oven en smullen maar.
Ingrediënten 4 recipe.people
800 gr. aardappels,500 gr. zuurkool,
125 gr. spekjes,
400 gr. gehakt,
1 ui,
2 elstar appels,
1 zakje stroganofsaus
zout, peper, nootmuskaat,
melk,
geraspte kaas,
paneermeel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 656,75 kcal |
Koolhydraten | 57,66 g |
Eiwitten | 35,30 g |
Vetten | 29,27 g |
Benodigdheden
kookpannen, hapjespan, schilmesje, snijplank,puree stamper, ovenschotel
Voorbereiding
aardappels schillen.
ui snipperen.
appels schillen en in blokjes snijden.
Bereidingswijze
oven voorverwarmen op 180C.
aardappels gaar koken en met zout, peper, nootmuskaat, melk en een klontje boter een lekkere smeuïge aardappel-puree maken.
ondertussen de zuurkool (evt. een keer afspoelen) koken.
de spekjes uitbakken, daarna het gehakt en ui toevoegen en lekker bruin bakken.
het zakje stroganofsaus toevoegen, heb zelf geen water toegevoegd, kan wel, maar niet te veel.
evt. gehaktmengsel verder op smaak brengen.
onderin ovenschaal het gehakt-mengsel, daarop de goed uitgelekte zuurkool, vervolgens de appelblokjes en bovenop de aardappelpuree verdelen.
bestrooien met geraspte kaas en wat paneermeel.
dan nog ca. 20-30 minuten in de voorverwarmde oven voor een krokant korstje.
Serveertip
deze keer met appel, ik doe ook wel eens ananas of plakjes banaan tussen de zuurkool en aardappelpuree.
meestal verdeel ik het over 2 schalen, 1 voor vandaag en de andere eten we de volgende dag. even opwarmen in de oven en smullen maar.