Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-10-2013
  • Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

  • Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

  • Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

  • Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

  • Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

  • Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

  • Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

  • Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

    Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 g runderlappen in blokjes van 3x3 cm gesneden
3 e olijfolie
1 e boter
1+1/2 t zout
1/2 t peper
1 ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
250 g champignons, in plakjes
wortelen, in stukjes
40 g tomatenpuree
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
runderbouillon (genoeg dat vlees voor 3/4 onder staat, vul aan als het neig droog te willen koken)
100 ml droge sherry
geschilde aardappelen (zo 2 per persoon)
20 zilveruitjes uit een pot
kop diepvries doperwten
4 e peterselie, fijn
maïzena en water papje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
2. Bak vlees mooi bruin in olijfolie en boter en doen vlees in een stoofpan.
3. Fruit ui en knoflook tot zacht..
4. Bak champignons en wortel in vet tot bruin en vrijgekomen vocht weg is.
5. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur dit in 3 min. door dit mee te bakken.
6. Voeg bouillon en sherry toe en schraap alle vlees aanbaksels van de bodem van de pan. (hier gebruik ik dan een ouderwets stalen pan zonder anti-aanbaklaag)
7. Voeg deze warme mengsel bij het vlees met tijm en rozemarijn en stoof op zacht vuur voor zo 2 uren.
8. Voeg de aardappelen en zilveruitjes toe en stoof verder voor een half uur of tot aardappelen gaar zijn en het vlees boterzacht. Verdik saus met maïzena en water papje indien nodig.
9. Haal van vuur en roer er de peterselie en doperwten door. Laat pastei vulling nu afkoelen en doen vulling in een ovenschaal.
10. Verdeel korstdeeg over vulling en bak tot gaar en mooi goudbruin van kleur.

KORSTDEEG
Ingrediënten
375 g patentbloem
1 t bakpoeder
1/4 t zout
1/4 t geraspt nootmuskaat (voor hartige pastei anders 1 volle t suiker voor zoete pasteien)
1 ei, geklopt
125 ml zonnebloemolie
125-150 ml melk (precies zoveel melk dat jij een smeerbaar deeg krijgt

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten heel goed en tot het klont vrij is.
2. Verdeel over pastei vulling zodat het +/- 1 cm dit is. (smeer met palet mes uit tot glad)
3. Bak in oven voor 30-40 min. bij 200-220*C (elk oven werk weer verschillend) maar de deeg moet gaar en goudbruin van kleur zijn.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Voor deze recept heb ik 500 g bloem gebruikt, dus van alle ingrediënten iets meer erbij.

Laatste reacties

bralinjo avatar
bralinjo 03-01-2015

Pas dit recept gemaakt. Helaas viel het niet in de smaak.

Purrie avatar
Purrie 20-12-2013

oeps heel dom, zie nu pas dat dat recept eronder staat... ik zal het uitprinten want bewaren wil maar niet lukken met deze.

Purrie avatar
Purrie 20-12-2013

Dank voor dit recept Deon! Ik ga proberen een recept voor korstdeeg te vinden nu (kennen de Spanjaarden niet geloof ik). Leuk met die sherry!

Purrie avatar
Purrie 20-12-2013

geen idee hoe ik hier aan korstdeeg kan komen (Spanje), zal proberen een recept te vinden. Lijkt me geweldig lekker, leuk met sherry! Dank Deon!

dancingdutch avatar
dancingdutch 29-10-2013

Zondag gemaakt en gegeten, maar gisteren was het nog lekkerder!! Wij hebben er heerlijk van gesmuld terwijl de storm om ons heen raasde!!( In Denemarken :-))

JeroenP86 avatar
JeroenP86 27-10-2013

Mooi gerecht met een volle smaak. Ipv eigen deeg heb ik gebruik gemaakt van bladerdeeg, werkt ook goed. Ik heb ook 250ml rode port gebruikt ipv sherry, werkt ook erg goed.

karin11213 avatar
karin11213 19-10-2013

Hoi Deon, heb het recept meegenomen van je. Ziet er weer lekker uit. Ga kijken of het ook in de slowcooker kan. Dank je wel en een fijn weekend. Groetjes Kairn

smartha avatar
smartha 17-10-2013

Dank je Deon voor je uitleg... SUPER !! ga dit zeker proberen Groetjes Martha

deonart avatar
deonart 17-10-2013

Martha, dat korstdeeg kan niet mislukken. Bij het bakken moet je alleen geduld hebben om een iets bruine korst te krijgen. Desnoods doe je de laatste kwartier jou oven op hoog voor een bruine korst. De korst vorm de basis om lekker het vlees jus mee op te "soppen".

smartha avatar
smartha 16-10-2013

Hallo Deon,dit ga zeker maken als het straks wat kouder word en wat meer tijd heb, ik heb nog nooit een korstdeeg gemaakt dus weer een nieuwe uitdaging ,En er staat weer eens wat anders op tafel, een heerlijk herfst gerecht,super !bedankt Martha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten