1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

Door: deonart

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-10-2013

Ingrediënten 6 personen


750 g runderlappen in blokjes van 3x3 cm gesneden
3 e olijfolie
1 e boter
1+1/2 t zout
1/2 t peper
1 ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
250 g champignons, in plakjes
wortelen, in stukjes
40 g tomatenpuree
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
runderbouillon (genoeg dat vlees voor 3/4 onder staat, vul aan als het neig droog te willen koken)
100 ml droge sherry
geschilde aardappelen (zo 2 per persoon)
20 zilveruitjes uit een pot
kop diepvries doperwten
4 e peterselie, fijn
maïzena en water papje


Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

braad vlees

braad vlees
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

bak groenten

bak groenten
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

stoof vlees met kruiderij

stoof vlees met kruiderij
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

doen pastei vulling in ovenschaal

doen pastei vulling in ovenschaal
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

smeer korstdeeg erover

smeer korstdeeg erover
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

bak af

bak af
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

mijn tenen staat krom...

mijn tenen staat krom...
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen
Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
2. Bak vlees mooi bruin in olijfolie en boter en doen vlees in een stoofpan.
3. Fruit ui en knoflook tot zacht..
4. Bak champignons en wortel in vet tot bruin en vrijgekomen vocht weg is.
5. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur dit in 3 min. door dit mee te bakken.
6. Voeg bouillon en sherry toe en schraap alle vlees aanbaksels van de bodem van de pan. (hier gebruik ik dan een ouderwets stalen pan zonder anti-aanbaklaag)
7. Voeg deze warme mengsel bij het vlees met tijm en rozemarijn en stoof op zacht vuur voor zo 2 uren.
8. Voeg de aardappelen en zilveruitjes toe en stoof verder voor een half uur of tot aardappelen gaar zijn en het vlees boterzacht. Verdik saus met maïzena en water papje indien nodig.
9. Haal van vuur en roer er de peterselie en doperwten door. Laat pastei vulling nu afkoelen en doen vulling in een ovenschaal.
10. Verdeel korstdeeg over vulling en bak tot gaar en mooi goudbruin van kleur.

KORSTDEEG
Ingrediënten
375 g patentbloem
1 t bakpoeder
1/4 t zout
1/4 t geraspt nootmuskaat (voor hartige pastei anders 1 volle t suiker voor zoete pasteien)
1 ei, geklopt
125 ml zonnebloemolie
125-150 ml melk (precies zoveel melk dat jij een smeerbaar deeg krijgt

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten heel goed en tot het klont vrij is.
2. Verdeel over pastei vulling zodat het +/- 1 cm dit is. (smeer met palet mes uit tot glad)
3. Bak in oven voor 30-40 min. bij 200-220*C (elk oven werk weer verschillend) maar de deeg moet gaar en goudbruin van kleur zijn.

Serveertip

Voor deze recept heb ik 500 g bloem gebruikt, dus van alle ingrediënten iets meer erbij.

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (29)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top