Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2013
  • Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

    Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

    Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

  • Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

    Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

    Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

Mijn man is aan het lijnen en daarom even geen bloemkool met sausjes. Steeds weer iets anders proberen zonder sausje.
Deze ovenschotel bloemkool vonden we heerlijk. Nog een bloemkoolschotel zonder sausje:
Indonesisch-gekruide-ovenschotel-bloemkool

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kleine bloemkool
5 middelgrote kruimige aardappelen
200 gram mager rundergehakt
1 middelgrote ui
1 grote rode paprika of 2 gegrilde paprika`s (eventueel uit pot)
scheutje koffiemelk of -room
1/2 eetlepel kerriepoeder
peper, zout
paprikapoeder
mespunt nootmuskaat
scheutje tabasco of wat cayennepeper
2 flinke eetlepels peterselie
plm. 10 gram boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen
koekenpan
ovenschaal
aardappelstamper

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon. Verdeel in roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. Laat goed uitlekken.
Schil de aardappelen. Snij ze in stukken. Was de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.
Maak de paprika`s schoon. Verwijder zaadlijsten en pitjes en snij ze in stukjes.
(Bij gegrilde paprika`s uit pot: goed uitlekken, eventueel drogen. Zwarte stukjes en eventuele pitjes verwijderen en in stukjes snijden).
Ui pellen en snipperen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul.
Voeg de gesnipperde uien toe en bak even mee. Zorg ervoor dat ze niet te bruin worden.Voeg nu het kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren. Dan de stukjes paprika erbij. Bak kort mee. Maak het geheel wat smeuïg door wat koffiemelk of -room toe te voegen. Kruid het gehakt naar je eigen smaak met peper, zout, paprikapoeder. Wil je het wat pittig voeg dan wat cayennepeper toe.
Doe de goed uitgelekte beetgare bloemkool in de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover.
Stamp de aardappelen. Roer er wat boter door. Verdeel de gestampte aardappelen over de bloemkool.
Zet plm. 20 minuten in de oven tot de aardappelen gaan geuren.
Je kunt natuurlijk ook geraspte kaas erover strooien maar dan wordt het geheel iets calorierijker.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 29-08-2019

Bedankt Monique voor je leuke reactie op mijn recept. Fijn dat de bloemkool ook bij je vriendin in de smaak viel. Groetjes, Petra

moniquek1 avatar
moniquek1 23-08-2019

Heb vanavond je recept weer gemaakt een vriendin kwam eten en ze vondt het ook heerlijk .gr Monique

pwiggers avatar
pwiggers 28-06-2016

Fijn te horen dat de bloemkoolschotel in de smaak viel Mariann.

omajan avatar
omajan 22-06-2016

Vanavond genoten van deze heerlijke bloemkoolschotel. Dit is ook zo'n recept om vaker te eten, dank je wel. Groetjes Marianne

orphan avatar
orphan 08-02-2014

Lekker sla hem op en ga het zeker een keer maken

Lammy1954 avatar
Lammy1954 22-11-2013

Lekker recept, ga ik proberen.

Smullertje3 avatar
Smullertje3 22-11-2013

Een heerlijk recept. Ga het zeker vaker maken.

moniquek1 avatar
moniquek1 19-10-2013

Heb je bloemkool recept vrijdag gemaakt vond het erg lekker heb vanavond nog een deel gegeten ga het zeker vaker maken. groetjes monique

pwiggers avatar
pwiggers 15-10-2013

[b]Reactie van huisman001 in mijn gastenboek:[/b] bloemkool Wij hebben vanavond de bloemkool schotel gegeten was erg lekker,gaan we zeker vaker eten.

moniquek1 avatar
moniquek1 15-10-2013

Hallo Petra heb je recept uitgeprint lijkt me erg lekker bloemkool is hier nu in de reclame je hoort nog wel hoe lekker ik hem vond monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten