1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkool
  6. Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2013

Ingrediënten 2 personen


1 kleine bloemkool
5 middelgrote kruimige aardappelen
200 gram mager rundergehakt
1 middelgrote ui
1 grote rode paprika of 2 gegrilde paprika`s (eventueel uit pot)
scheutje koffiemelk of -room
1/2 eetlepel kerriepoeder
peper, zout
paprikapoeder
mespunt nootmuskaat
scheutje tabasco of wat cayennepeper
2 flinke eetlepels peterselie
plm. 10 gram boter


Verder heb je nodig


Pannen
koekenpan
ovenschaal
aardappelstamper

Bloemkool met paprika-gehakt
Bloemkool met paprika-gehakt
Ovenschotel bloemkool-paprikagehakt
Ovenschotel bloemkool-paprikagehakt

Mijn man is aan het lijnen en daarom even geen bloemkool met sausjes. Steeds weer iets anders proberen zonder sausje.
Deze ovenschotel bloemkool vonden we heerlijk. Nog een bloemkoolschotel zonder sausje:
Indonesisch-gekruide-ovenschotel-bloemkool

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon. Verdeel in roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. Laat goed uitlekken.
Schil de aardappelen. Snij ze in stukken. Was de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.
Maak de paprika`s schoon. Verwijder zaadlijsten en pitjes en snij ze in stukjes.
(Bij gegrilde paprika`s uit pot: goed uitlekken, eventueel drogen. Zwarte stukjes en eventuele pitjes verwijderen en in stukjes snijden).
Ui pellen en snipperen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul.
Voeg de gesnipperde uien toe en bak even mee. Zorg ervoor dat ze niet te bruin worden.Voeg nu het kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren. Dan de stukjes paprika erbij. Bak kort mee. Maak het geheel wat smeuïg door wat koffiemelk of -room toe te voegen. Kruid het gehakt naar je eigen smaak met peper, zout, paprikapoeder. Wil je het wat pittig voeg dan wat cayennepeper toe.
Doe de goed uitgelekte beetgare bloemkool in de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover.
Stamp de aardappelen. Roer er wat boter door. Verdeel de gestampte aardappelen over de bloemkool.
Zet plm. 20 minuten in de oven tot de aardappelen gaan geuren.
Je kunt natuurlijk ook geraspte kaas erover strooien maar dan wordt het geheel iets calorierijker.



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top