Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

  • Thais,
  • 20-30 min.
  • Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

    Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

    Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

  • Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

    Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

    Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

  • Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

    Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

    Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

  • Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

    Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

    Groene curry met broccoli, bloemkool & kip

Dit is ook weer zo`n heerlijk curry gerecht waar ik dol op ben. Als je eenmaal in aanraking bent geweest met de Thaise keuken kun je nooit meer zonder. Tenminste dat heb ik aan Thailand overgehouden sinds ik er een keer ben geweest. Alleen al de geur van de groene curry doet me watertanden.
Het gerecht is uitermate geschikt om mee te variëren, daarom heb ik deze keer broccoli en bloemkool gebruikt. Het was een goede keuze en dus wil ik het graag met jullie delen.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 recipe.people
- 600 gram kipfilet
- 1 struik broccoli
- ½ bloemkool
- 2 uien
- 1 bosje koriander
- 1 rode peper
- 4 tenen knoflook
- 1 blik kokosmelk
- 2 tot 4 eetlepels groene curry pasta
- 4 el vissaus
- 4 kaffir lime-leaves
- 1 el suiker
- arachide of wokolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 415,98 kcal
Koolhydraten 15,71 g
Eiwitten 33,38 g
Vetten 23,42 g

Voorbereiding

- snijd de kipfilet in blokjes
- snijd de uien in halve ringen
- snijd de koriander, knoflook en peper fijn.
- was de broccoli en de bloemkool en maak roosjes
- kook water (waterkoker) en giet dit op de roosjes, laat dit +/- 10 minuten staan en giet ze daarna in een vergiet om uit te lekken

Bereidingswijze

- verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook met de peper, let op dat het niet verbrand.
- bak hierbij de groene curry en dan gaat ook de kokosmelk erbij
- als het kookt voeg je de kipfilet toe
- na +/- 10 minuten de kaffir lime-leaves, de vissaus en de suiker erbij
- voeg hierna de uien de uitgelekte broccoli en bloemkool toe
- laat het geheel nog eventjes garen en doe er als laatste de koriander bij

Serveertip

Serveer er Pandan of Basmati rijst bij. Ook is het lekker met noedels

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Doorsturen

Home Recepten