Zuid-Franse Groentekoekjes

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2013
  • Zuid-Franse Groentekoekjes

    Zuid-Franse Groentekoekjes

    Zuid-Franse Groentekoekjes

Mijn Tip: goed als voorgerecht. Maar ook als hoofdgerecht als je er rijst bij serveert.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
2 uien
2 tenen knoflook
6 el olijfolie
20 cl crème fraïche
100 g geraspte comté
24 klein blini`s
1 bosje tijm
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, ovenschaal, koekenpan, kom

Voorbereiding

Was de aubergine en courgette en snijd in plakken.
Was de paprika, droog hem af, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Bereidingswijze

Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Doe alle groenten in de pan en bak ze enkele minuten en goed roeren. Voeg wat zout en peper toe en zet de groenten onder lauw water. Laat alles 25 minuten stoven onder regelmatig roeren tot al het vocht verdampt is.
Meng in een kom de crème fraïche en comté.
Verwarm de oven voor op 210 °C.

Bereiding van de groentekoekjes: Neem een blini, schep er een laagje groenten op, strooi vervolgens wat kaas over, leg daar weer een blini op en beleg die ook met wat groenten en kaas. Eindig met een blini en strooi daar wat kaas en tijmblaadjes op.
Zet de 4 groentekoekjes in een ingevette gratineerschaal en gratineer ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Bron

Smakelijk en betaalbaar - 1001 recepten

Serveertip

Verdeel de koekjes over 4 warme borden en garneer ze met een takje tijm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten