https://www.facebook.com/groups/2delicious/

1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
2 uien
2 tenen knoflook
6 el olijfolie
20 cl crème fraïche
100 g geraspte comté
24 klein blini`s
1 bosje tijm
zout en peper
Oven, ovenschaal, koekenpan, kom
Mijn Tip: goed als voorgerecht. Maar ook als hoofdgerecht als je er rijst bij serveert.
Was de aubergine en courgette en snijd in plakken.
Was de paprika, droog hem af, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Doe alle groenten in de pan en bak ze enkele minuten en goed roeren. Voeg wat zout en peper toe en zet de groenten onder lauw water. Laat alles 25 minuten stoven onder regelmatig roeren tot al het vocht verdampt is.
Meng in een kom de crème fraïche en comté.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Bereiding van de groentekoekjes: Neem een blini, schep er een laagje groenten op, strooi vervolgens wat kaas over, leg daar weer een blini op en beleg die ook met wat groenten en kaas. Eindig met een blini en strooi daar wat kaas en tijmblaadjes op.
Zet de 4 groentekoekjes in een ingevette gratineerschaal en gratineer ze ongeveer 15 minuten in de oven.
Verdeel de koekjes over 4 warme borden en garneer ze met een takje tijm.
Smakelijk en betaalbaar - 1001 recepten