Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2013
  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

  • Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

    Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

Met een paar stappen klaar en binnen 30 min. op tafel.
Hier raak je blij van...

Deel dit recept

Ingrediënten
1 halve kipfilet per persoon
2 gekneusde teentjes knoflook
olijfolie en boter voor bakken
gesmolten boter voor ovenschaal
patentbloem goed op smaak gebracht met zout en zwarte peper
droge witte wijn
beetje kippenbouillon
plakken York ham of ham van eigen keuze
verscheurde basilicum bladeren
Mozzarella kaas in plakjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Haal kipfilets door op smaak gebrachte bloem en schut iets af. Er mogen nog bloem op blijven zitten dit helpt later bij binding van saus.
2. Braad kipfilet in olie en boter met knoflook aan beide kanten goudbruin van kleur.
3. Voeg witte wijn en kippenbouillon erbij en gaar kipfilet in vocht door het om en om erin te stoven.
4. Haal kipfilets uit pan en doen ze in een ovenstaal met de gesmolten boter onderin. (reduceer ondertussen de saus verder tot een gebonden saus)
5. Vouw plakken ham dubbel en verdeel plakken ham over kipfilet.
6. Bak kipfilet met ham voor 15 min. bij 200*C.
7. Haal uit oven en verdeel basilicum bladeren over ham en doen daarop plakken Mozzarella.
8. Bak verder in oven tot Mozzarella gesmolten zijn.
9. Serveer 1 halve kipfilet per persoon en verdeel er wat van de saus over.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Lekker met Avocado met rucola en spekjes (maar laat dan de spekjes weg)

Laatste reacties

Rianne68 avatar
Rianne68 22-07-2015

Nog nooit een reactie gegeven maar ik maak dit recept heel vaak...echt één van mijn favorieten! Dus het wordt tijd voor een bedankje...dus bij deze, dank je Deonart!

gemmabadoux avatar
gemmabadoux 01-03-2014

Vandaag gemaakt Deon,in een woord heerlijk!!!! Fijn weekend! Groetjes Gemma

marya1 avatar
marya1 04-11-2013

bedankt Deon voor je recept afgelopen maandag voor 11 personen gemaakt en iedereen vond het HEERLIJK dus dit word meer gemaakt groetjes marya

pwiggers avatar
pwiggers 29-10-2013

Afgelopen week gemaakt Deon. Smaakte prima.In plaats van de basilicumblaadjes heb ik wat groene pesto op de kipfilet gedaan. Leuk recept. We hebben dit gegeten met mijn [b][url=http://www.smulweb.nl/recepten/1387503/Risotto-uit-de-oven-met-kastanjechampignons]Risotto-uit-de-oven-met-kastanjechampignons[/b][/url] Bedankt voor je lekkere recept.Groetjes, Petra

rhherni avatar
rhherni 27-10-2013

Bedankt Deonart, dit is er een die we vaker gaan maken.

Mariana54 avatar
Mariana54 25-10-2013

wij vonden hem erg lekker, alleen was mijn saus mislukt (mijn schuld)

antoniake avatar
antoniake 24-10-2013

hoi Deonart, ziet er goed uit,alleen de foto laat je al watertanden.!!! wens je een fijn weekend natuurlijk en een smulgroet van Tooske

deonart avatar
deonart 23-10-2013

highlandhouse ciabatta of pasta met een Italiaanse salade

highlandhouse avatar
highlandhouse 23-10-2013

Wat eten we erbij ?

highlandhouse avatar
highlandhouse 23-10-2013

Wat eten we erbij ?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten