Hachee van sucade met een Aziatisch tintje
- Fusion, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 07-10-2013
Mmmm lekker, dit is hachee (stoofvlees) met een Aziatisch tintje. Toch geprobeerd en zo lekker dat ik het hier deel. Dan kan een ieder die belangstelling heeft het proeven. Ga je geen spijt van krijgen. Ik heb nu, op z`n Hollands, géén suiker gebruikt, maar piment, steranijs, rijstwijn en oestersaus. Gelukt ja, gewoon HEERLIJK ! ;) :P
Ingrediënten 4 personen
700 gr doorregen sucade lapjes5 grote uien
1 teentje knoflook
Roomboter
Olijfolie
Zeezout
1 tl piment
2 laurierblaadjes
4 zwarte peperkorrels
Vers gemalen zwarte peper
1 steranijs
4 kruidnagels
4 jeneverbessen
2 el oestersaus
2 el lichte sojasaus
2 el bloem
2 el Shaoxing (of droge sherry)
500 ml warme runderbouillon
Benodigdheden
Pan met dekselBereidingswijze
Sucadelapjes wassen, drogen met keukenpapier, insmeren met peper en zout en in blokken snijden. Uien snipperen in halve ringen, knoflook persen. Pan bedekken met boter en olie. Sucade stukjes rondom aanbraden tot ze bruin zijn afblussen met runderbouillon tot ze onder staan. Uien en knoflook toevoegen en op laag vuur laten pruttelen. Na 30 minuten piment, kruidnagels, steranijs, rijstwijn, peperkorrels en laurier toevoegen. Laat nog een uur pruttelen, alle smaken trekken in het vlees. Na anderhalf uur oestersaus en sojasaus toevoegen en nog ruim een uur gaar stoven. Beetje bloem toevoegen om de saus te binden en je hebt echt een hemelse hachee die heerlijk smaakt! Lekker van smullen ;) :P
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en rode kool, spruiten, prei of hutspot.
Laatste reacties
Nou dit ga ik een keer proberen hoor,lijkt mij erruuggg lekker! Groetjes, Louise