1. Home
  2. Recepten
  3. Zuppa rustica (Boerensoep)

Zuppa rustica (Boerensoep)

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2013

Ingrediënten 2 personen


4 aardappels
1 stengel bleekselderij
1 waspeen
1 handje gesneden preiringen
lui
1/2 pakje kookroom
4 plakken katenspek
2 sneetjes casino brood
marjolein, olijfolie, zout en peper

naar smaak: Spaanse peper, ansjovisfilets, knoflook



Lekkere groentesoep uit italie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon en schil de aardappels. De aardappels in blokjes snijden en de groenten hakken. In een
pan verwarm je de olijfolie (een ringetje op de bodem) en strooi de gesneden groenten erin. Even roeren en vervolgens 1 liter water toevoegen. Breng het aan de kook en laat het 15/20 minuten koken (de blokjes aardappels moeten zacht aanvoelen)

Doe de helft van de soep in een mengkom gieten en met een staafmixer pureren.

Giet alles weer in de pan (gepureerde soep bij de gewone soep) voeg de room, zout en peper toe. Laat het weer koken
voor 10 minuten en roer goed door tot de soep een geheel wordt.

Snij het brood in blokjes zoals het spek. In een pan met antiaanbaklaag laat je een beetje olijfolie warm worden.
Rooster eerst de blokjes brood die je vervolgens uit de pan
haalt en daarna het spek.

Nu leg je op ieder bord of soepkom wat geroosterd brood,daarna schenk je wat soep erover en als laatste een beetje
spek en marjolein.
Goed warm opdienen.

Bron

Cursus Italiaans koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top