1. Home
  2. Recepten
  3. Pesche alla Siciliana (gevulde perziken)

Pesche alla Siciliana (gevulde perziken)

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-10-2013

Ingrediënten


4 halve perziken (buiten seizoen uit blik)
10 bitterkoekjes
2 el Amaretto likeur
1 eierdooier
1 el suiker
l tl citroensap
2 el amandelschaafsel
roomboter
poedersuiker om te bestrooien,



Lekker toetje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden,
Rooster de amandelen op matig vuur in een droge koekenpan tot ze kleuren,
Verkruimel de bitterkoekjes zo fijn mogelijk in een kom en voeg de amaretto, de eierdooier, de suiker en het citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.
Leg de perziken in het met boter ingevette
ovenschaaltje en wl ze met het mengsel; garneer met amandelen en doe er een mespunt boter bovenop.
Zet de schaal in de oven en laat de perziken
gedurende 15 min. gratineren.

Bestrooi de perziken als ze wat afgekoeld zijn met poedersuiker en
dien op.

Bron

Cursus Italiaans koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top