1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta All`Amatriciana (pasta met spek en pittige tomatensaus

Pasta All`Amatriciana (pasta met spek en pittige tomatensaus

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-10-2013

Ingrediënten 2 personen


50 gr gerookt doorregen spek
1 blik gepelde tomaten in blokjes
20 gr pecorino of parmezaanse kaas
1 ui
2 el olijfolie
1 droge Spaanse peper
140 gr spaghetti
zout



Stevíge en pittig gerecht genoemd naar AMATRICE, een plaatsje op de grens tussen Lazio en Abruzi. Lekker voor in de winter!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een koekenpan de olie verwarmen op laag vuur en het spek aan alle kanten bakken.
De ui fijnhakken, toevoegen en glazig fruiten.
Intussen in een pan ruim water áan ãe kook brengen (1 liter water voor 100 gr spaghetti), zout toevoegen en de spaghetti
beetgaar koken.

De tomaten toevoegen aan het spek en warm maken. Zout en spaanse peper toevoegen.
De spaghetti afgieten en laten uitlekken. Daarna de door de saus roeren. De helft van de kaas erdoor scheppen, de rest van de kaas er apart bij geven.

Bron

Cursus Italiaans koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top