1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Worteltaart

Worteltaart

Door: tortilla68

  • Europees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2013

Ingrediënten 6 personen


400 gr.wortelrasp,3 eieren,125 gr.suiker,125 gr.donkere kandijsuiker,300 gr.zelfrijzend bakmeel,rasp van 1 citroen,teel.kaneel,3 eetl.rum,1 dl.zonnebloemolie,zeezout,75 gr,geh.walnoten75 gr.geh.pistache,175 gr.gewelde blanke rozijnen.
Topp;250 gr.poedersuiker,150 gr.roomkaas,30 gr.boter,teel.vanillesuiker


Verder heb je nodig


Mengkom,garde,rasp,keueknmachine of Mixer.

Worteltaart
Worteltaart

Wel apart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wortel raspen,eieren scheiden,noten hakken en rozijnen wellen.

Bereidingswijze

De dooiers met suiker opkloppen en vervolgens de bloem,rasp,kaneel,zout en rum erdoor mengen.
Met olie tot een gladde massa roeren.
De eiwitten opkloppen en voorzichtig door de massa spatelen.
Een ingevet en bebloemd bakblik met de massa vullen en gladstrijken.
Ca.45 min in 180 graden het oven bakken.
De cake af laten koelen en op laten stijven.
Voor de topping alles tot een gladde massa mengen,de cake ermee bestrijken en garneren met noten,pistache en geconfijte wortel.Met iets bloemsuiker bestrooien

Serveertip

Ook als tussendoortje

Bron

Zuid-England



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tortilla68
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top