
400 gr.wortelrasp,3 eieren,125 gr.suiker,125 gr.donkere kandijsuiker,300 gr.zelfrijzend bakmeel,rasp van 1 citroen,teel.kaneel,3 eetl.rum,1 dl.zonnebloemolie,zeezout,75 gr,geh.walnoten75 gr.geh.pistache,175 gr.gewelde blanke rozijnen.
Topp;250 gr.poedersuiker,150 gr.roomkaas,30 gr.boter,teel.vanillesuiker
Mengkom,garde,rasp,keueknmachine of mixer.
Wel apart
Wortel raspen,eieren scheiden,noten hakken en rozijnen wellen.
De dooiers met suiker opkloppen en vervolgens de bloem,rasp,kaneel,zout en rum erdoor mengen.
Met olie tot een gladde massa roeren.
De eiwitten opkloppen en voorzichtig door de massa spatelen.
Een ingevet en bebloemd bakblik met de massa vullen en gladstrijken.
Ca.45 min in 180 graden het oven bakken.
De cake af laten koelen en op laten stijven.
Voor de topping alles tot een gladde massa mengen,de cake ermee bestrijken en garneren met noten,pistache en geconfijte wortel.Met iets bloemsuiker bestrooien
Ook als tussendoortje
Zuid-England