1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lasagne
  5. Lasagne

Lasagne

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2013

Ingrediënten 2 personen


1 ui
1 teentje knoflook
1 el olie
150 gram rundertartaar
200 gram roerbakgroente
1/2 blikje tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
Oregano
2 el vloeibare margarine
3 el bloem
3 dl groentebouillon
100 gram lasagnevellen
50 gram geraspte belegen 30+ kaas
100 gram cottage cheese



-

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Maak de ui en de knoflook schoon snijd dit klein.
2.Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
3.Bak de tartaar mee gaar en rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak dit kort mee.
4.Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en maak het geheel op smaak met peper, weinig zout en oregano.
5.Warm de oven voor op 180° C.
6.Verwarm de margarine.
7.Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
8.Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
9.Kook intussen de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
10.Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met vellen lasagne en schep er de helft van de groentesaus op.
11.Dek dit af met lasagne en schenk er de helft van de andere saus over.
12.Dek weer af met lasagnevellen, met daarop de rest van de groentesaus.
13.Leg de rest van de lasagne er op en schenk er de rest van de saus over.
14.Meng de geraspte kaas met de cottage cheese en verdeel dit over de saus.
15.Laat de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Bron

Voedingscentrum.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van williejj


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van williejj
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top