Orechiette met broccoli en gebakken biefstukpuntjes met toma

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2013

Een smaakvol gerecht, lekker makkelijk voor bijvoorbeeld door de weeks.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g broccoli, in heel kleine roosjes
1 rode peper, in de lengte gehalveerd, zaad en zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
500 g biefstukpuntjes
200 g tomaatjes, gehalveerd
400 g orechiette of andere korte pastasoort
5 teentjes knoflook, fijngehakt
4 ansjovisfilets, zeer fijn gesneden
5 el olijfolie
1 tl oregano
20 g boter
Grof zeezout
Peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking

Bereidingswijze

Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Blancheer hierin de broccoliroosje beetgaar. Spoel ze af onder koud water en zet weg.
Bak de ansjovis en 4 teentjes knoflook in 3 eetlepels olie even zachtjes aan. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg de rode peper naar smaak toe en bak zachtjes even mee. Schep er de geblancheerde broccoli door en laat dit samen even door warmen. Schep af en toe even om.
Bak te tomaatjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin 1 teentje knoflook zachtjes aan. Voeg de tomaatjes toe en bak zachtjes mee tot de tomaatjes een beetje zacht beginnen te worden. Bestrooi met peper, zout en oregano. Houd warm.
Giet de pasta goed af en meng door de broccoli.
Verhit de boter in de koekenpan. Bestrooi de biefstukpuntjes met peper en zout en roerbak de puntjes in ca. 2 minuten op hoog vuur om en om bruin.

Bron

http://dekrat.nl/recepten

Serveertip

Serveer met de gebakken tomaatjes erop en de pasta ernaast.

Laatste reacties

willemien38 avatar
willemien38 13-10-2013

Gisteravond klaargemaakt, wat is dit lekker, ik heb voor onze smaak een half rood pepertje toegevoegd aan de broccoli, heerlijk, bedankt Willemien38

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten