Herfst: Heerlijke kip-champignons quiche
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Het is herfst en het wordt v.a. woensdag guur. Herfst associeer je met paddenstoelen. Daarom heb ik mijn lekkere quiche weer eens gemaakt. Paddenstoelen, kip en kazige room is een heerlijke combinatie. Het deegje is lekker luchtig. Deze quiche misstaat niet als lunch, maar is ook een perfecte hoofdmaaltijd. Heel erg machtig is hij niet. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken. ;) :P
Ingrediënten 4 personen
Het deeg:250 gr bloem
125 gr roomboter
1 ei
½ t zeezout
1 el water
De vulling en de topping:
250 gr kipfilet
250 gr kastanje champignons
2 grote uien
1 teentje knoflook
2 el peterselie
1 glas melk
3 eieren
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
150 gr geraspte oude kaas of Guyère
Olijfolie
Bloem en boter voor de springvorm
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 783,27 kcal |
Koolhydraten | 51,26 g |
Eiwitten | 44,58 g |
Vetten | 43,44 g |
Benodigdheden
Pan, springvormBereidingswijze
Maak van het bloem, de boter, een ei, zout en één 1 el water een kruimeldeegje. Laat afgedekt 2 uur staan in de koelkast. Uien snipperen, champignons snel wassen en in plakken snijden, peterselie snipperen, kipfilet in blokjes snijden en knoflook persen. Uien en knoflook glazig bakken in hete olie. Kipfilet blokjes toevoegen en meebakken, champignons als laatste toevoegen en kort meebakken. Op smaak brengen met peper en zout.
Maak van de melk, 3 eieren, de peterselie, zout en peper de topping. Deeg nemen en uitrollen. Vet een springvorm in met boter en bloem hem een beetje, zo plakt er niks en verspreid het deeg. Druk de randjes wat omlaag. Het champignons en kipmengsel toevoegen, de topping erover gieten en bestrooien met de geraspte kaas. Nu is je quiche klaar. Warm de hetelucht oven voor op 180 graden en bak hem in 40-45 minuten goudbruin. Quiche eruit halen, springvorm verwijderen en de quiche in stukken snijden en verdelen. Dit is echt heerlijk smullen! ;) :P
Serveertip
Lekker met een heerlijk frisse najaarssalade en een glas Côtes du Rhone.