Herfst: Heerlijke kip-champignons quiche

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2013
  • Herfst: Heerlijke kip-champignons quiche

    Herfst: Heerlijke kip-champignons quiche

    Herfst: Heerlijke kip-champignons quiche

  • Herfst: Heerlijke kip-champignons quiche

    Herfst: Heerlijke kip-champignons quiche

    Herfst: Heerlijke kip-champignons quiche

Het is herfst en het wordt v.a. woensdag guur. Herfst associeer je met paddenstoelen. Daarom heb ik mijn lekkere quiche weer eens gemaakt. Paddenstoelen, kip en kazige room is een heerlijke combinatie. Het deegje is lekker luchtig. Deze quiche misstaat niet als lunch, maar is ook een perfecte hoofdmaaltijd. Heel erg machtig is hij niet. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken. ;) :P

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Het deeg:

250 gr bloem
125 gr roomboter
1 ei
½ t zeezout
1 el water

De vulling en de topping:

250 gr kipfilet
250 gr kastanje champignons
2 grote uien
1 teentje knoflook
2 el peterselie
1 glas melk
3 eieren
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
150 gr geraspte oude kaas of Guyère
Olijfolie
Bloem en boter voor de springvorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, springvorm

Bereidingswijze

Maak van het bloem, de boter, een ei, zout en één 1 el water een kruimeldeegje. Laat afgedekt 2 uur staan in de koelkast. Uien snipperen, champignons snel wassen en in plakken snijden, peterselie snipperen, kipfilet in blokjes snijden en knoflook persen. Uien en knoflook glazig bakken in hete olie. Kipfilet blokjes toevoegen en meebakken, champignons als laatste toevoegen en kort meebakken. Op smaak brengen met peper en zout.
Maak van de melk, 3 eieren, de peterselie, zout en peper de topping. Deeg nemen en uitrollen. Vet een springvorm in met boter en bloem hem een beetje, zo plakt er niks en verspreid het deeg. Druk de randjes wat omlaag. Het champignons en kipmengsel toevoegen, de topping erover gieten en bestrooien met de geraspte kaas. Nu is je quiche klaar. Warm de hetelucht oven voor op 180 graden en bak hem in 40-45 minuten goudbruin. Quiche eruit halen, springvorm verwijderen en de quiche in stukken snijden en verdelen. Dit is echt heerlijk smullen! ;) :P

Serveertip

Lekker met een heerlijk frisse najaarssalade en een glas Côtes du Rhone.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 29-10-2013

Lekker, heb hem meegenomen. Dank je wel.

Fressnapf avatar
Fressnapf 28-10-2013

26 cm. genoeg voor 4 pers.

ank20jan avatar
ank20jan 28-10-2013

Voor welke maat springvorm is deze quiche?

Fressnapf avatar
Fressnapf 13-10-2013

Doe 180-200 graden, kan niet mislukken !

carolinee1 avatar
carolinee1 13-10-2013

hoi Alex, een heteluchtoven moet op 180 graden, een electrische oven ook? of heter. gr Caroline

carolinee1 avatar
carolinee1 13-10-2013

hoi Alex, een heteluchtoven moet op 180 graden, een electrische oven ook? of heter. gr Caroline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten