Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

  • Afrikaans, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2013
  • Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

  • Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

  • Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

  • Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

  • Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

  • Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

  • Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

    Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen.
(denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg)

Deel dit recept

Ingrediënten 18 personen
500 g rundergehakt
30 ml olie
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, fijn
1 kleine wortel (peen), in zeer kleine blokjes gesneden of geraspt
15 ml kerriepoeder
5 ml kurkuma
2 cm verse gember, geschild en geraspt
3 ml komijn
3 ml koriander
1 t zout
1/4 t zwarte peper
1 t suiker
60 ml tomatenpuree
60 ml water
doperwten
1-2 e geraspte droge kokos

bladerdeeg plakjes 12x12 cm
een mengsel van ei met iets koffiemelk vermengd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit ui en knoflook in olie tot zacht.
2. Voeg de kerriepoeder, kurkuma, gember, komijn, koriander, zout, peper en suiker toe en bak een paar minuten.
3. Voeg gehakt erbij en bak gehakt rul.
4. Ontzuur tomatenpuree voor 3 min. in gehaktmengsel.
5. Voeg water erbij en kook zachtjes met deksel op pan voor 15-30 min. De mengsel moet droog zijn met een dikke saus. Anders laat je het nog verder inkoken en verdik het verder met gedroogde kokos..
6. Meng de doperwten er doorheen.
7. Laat de pastei vulling afkoelen.

maken van pasteitjes
7. Laat bladerdeeg ontdooi en steek er rondjes met een 12 cm doorsnee uit. Ik gebruik dan een schoteltje en een groente mesje om rondjes te snijden.
8. Verf rondje om de rand heen in met ei en koffiemelk mengsel.
9. Leg +/- 1 e vulling op ene helft van rondje.
10. Flap de andere helft van rondje over vulling.
11. Druk randen van pasteitje goed vast met behulp van een vork.
12. Doen pasteitjes op met bakpapier beklede bakplaat.
13. Bestrijk pasteitjes 2x met ei en koffiemelk mengsel.
14. Bak pasteitjes bij 200*C voor zo 30 min. of tot gaar en goudbruin van kleur.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

lekker met sweat chilisaus als dipsaus en bewerkt de bladerdeeg nog half bevroren, anders word de bladerdeeg erg plakkerig en moeilijk bewerkbaar.

Pasteitjes kan goed gebakken of rauw ingevroren worden. Erna ontdooien en in oven bakken of warm maken bij 200*C.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 22-02-2016

Een theelepel (maatlepel) is 5 ml. Misschien helpt dat? Groet C

Staceyyy avatar
Staceyyy 22-02-2016

Goedendag, ik wil dit recept gaan maken, maar er staat 3 ml komijn maar dat is toch geen vloeistof of moet dat gram zijn, en 1 t zout betekend dat 1 theelepel? Ik hoor het graag, dan kan ik het gaan maken! Vriendelijke groeten Staceyyy

hobbykokuitvianen avatar
hobbykokuitvianen 05-09-2015

Heerlijk recept!!! makkelijk te maken en echt verbluffende vulling. dankje Deon voor weer een heerlijk recept.

petoeke2 avatar
petoeke2 27-01-2014

Hoi Deon , mmm wat een lekker hapje ik bewaar dit recept en ga het zeker maken .Bedankt voor het recept

zomernacht avatar
zomernacht 27-01-2014

nu ik van tupperware zo'n bladerdeegvlapje kan maken ga ik zeker deze vulling proberen. Dank je wel voor het recept.

WimP1 avatar
WimP1 05-01-2014

Deon, ik wilde graag weten wat jij met de hoeveelheden ML bedoeld. Is dit het zelfde als een theelepel?

EtenbijBoes avatar
EtenbijBoes 16-10-2013

Deze en nog meer van je recepten, ga ik maken op een benefiet etentje dat ik mag verzorgen! Echt top! dank je wel!

Hanny15 avatar
Hanny15 15-10-2013

Dit is smullen en weer eens wat anders! Dit recept neem ik mee. Dank je Deon en groeten Hanny

toontje44 avatar
toontje44 15-10-2013

hoi Deon wat een lekker recept hey geweldig net gemaakt ,, kan er niet afblijven ahahh ga ze zekker vaaker maaken met gr toontje44

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 14-10-2013

Hi Deon, dat zijn waanzinnige flapjes, dus bewaard en ook gelijk maar geprint, dan komt het er vast binnenkort wel van. Groet, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten