1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

Door: deonart

  • Afrikaans, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2013

Ingrediënten 18 personen


500 g rundergehakt
30 ml olie
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, fijn
1 kleine wortel (peen), in zeer kleine blokjes gesneden of geraspt
15 ml kerriepoeder
5 ml kurkuma
2 cm verse gember, geschild en geraspt
3 ml komijn
3 ml koriander
1 t zout
1/4 t zwarte peper
1 t suiker
60 ml tomatenpuree
60 ml water
doperwten
1-2 e geraspte droge kokos

bladerdeeg plakjes 12x12 cm
een mengsel van ei met iets koffiemelk vermengd


Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen.
(denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit ui en knoflook in olie tot zacht.
2. Voeg de kerriepoeder, kurkuma, gember, komijn, koriander, zout, peper en suiker toe en bak een paar minuten.
3. Voeg gehakt erbij en bak gehakt rul.
4. Ontzuur tomatenpuree voor 3 min. in gehaktmengsel.
5. Voeg water erbij en kook zachtjes met deksel op pan voor 15-30 min. De mengsel moet droog zijn met een dikke saus. Anders laat je het nog verder inkoken en verdik het verder met gedroogde kokos..
6. Meng de doperwten er doorheen.
7. Laat de pastei vulling afkoelen.

maken van pasteitjes
7. Laat bladerdeeg ontdooi en steek er rondjes met een 12 cm doorsnee uit. Ik gebruik dan een schoteltje en een groente mesje om rondjes te snijden.
8. Verf rondje om de rand heen in met ei en koffiemelk mengsel.
9. Leg +/- 1 e vulling op ene helft van rondje.
10. Flap de andere helft van rondje over vulling.
11. Druk randen van pasteitje goed vast met behulp van een vork.
12. Doen pasteitjes op met bakpapier beklede bakplaat.
13. Bestrijk pasteitjes 2x met ei en koffiemelk mengsel.
14. Bak pasteitjes bij 200*C voor zo 30 min. of tot gaar en goudbruin van kleur.

Serveertip

Lekker met sweat chilisaus als dipsaus en bewerkt de bladerdeeg nog half bevroren, anders word de bladerdeeg erg plakkerig en moeilijk bewerkbaar.

Pasteitjes kan goed gebakken of rauw ingevroren worden. Erna ontdooien en in oven bakken of warm maken bij 200*C.

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top