Kippenragout met gedroogde pruimen

  • 60-120 min.
  • Kippenragout met gedroogde pruimen

    Kippenragout met gedroogde pruimen

    Kippenragout met gedroogde pruimen

Lekker met geroosterd brood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip
200 gr bloemige aardappelen in blokjes
1 gehakte ui
1 gehakt teentje knoflook
1 appel in kleine blokjes
2 el olie
400 ml kippenbouillon
50 ml sherry
200 gr gedroogde pruimen
2 el gehakte peterselie
1 gehakte chilipeper
1 tl mild paprikapoeder
naar smaak peper - zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de kip, dep droog en been uit.
Bak het vlees in hete olie.
Meng de ui, knoflook, chili en paprika erdoorheen.
Blus met sherry en een beetje kippenbouillon.

Voeg appel, grofgehakte gedroogde pruimen en aardappelen toe.
Laat afgedekt ca. 1 u langzaam sudderen tot de aardappelen en de appel uiteengevallen zijn.

Giet er naar eigen wens steeds opnieuw een beetje bouillon bij en roer.
Breng op smaak met zout en peper.

Bron

Met dank aan Njam het kookkanaal

Serveertip

Garneer met peterselie en serveer met geroosterd brood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten