Kippenragout met gedroogde pruimen
- 60-120 min.
Lekker met geroosterd brood.
Ingrediënten 4 personen
1 kip200 gr bloemige aardappelen in blokjes
1 gehakte ui
1 gehakt teentje knoflook
1 appel in kleine blokjes
2 el olie
400 ml kippenbouillon
50 ml sherry
200 gr gedroogde pruimen
2 el gehakte peterselie
1 gehakte chilipeper
1 tl mild paprikapoeder
naar smaak peper - zout
Bereidingswijze
Was de kip, dep droog en been uit.
Bak het vlees in hete olie.
Meng de ui, knoflook, chili en paprika erdoorheen.
Blus met sherry en een beetje kippenbouillon.
Voeg appel, grofgehakte gedroogde pruimen en aardappelen toe.
Laat afgedekt ca. 1 u langzaam sudderen tot de aardappelen en de appel uiteengevallen zijn.
Giet er naar eigen wens steeds opnieuw een beetje bouillon bij en roer.
Breng op smaak met zout en peper.
Bron
Met dank aan Njam het kookkanaal
Serveertip
Garneer met peterselie en serveer met geroosterd brood.