Marokkaans gekruide wortel & kikkererwt salade met munt

  • Vegetarisch, Salade
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2013
  • Marokkaans gekruide wortel & kikkererwt salade met munt

    Marokkaans gekruide wortel & kikkererwt salade met munt

    Marokkaans gekruide wortel & kikkererwt salade met munt

Gezonde heerlijke salade met een verrukkelijke Marokkaans getinte dressing.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
VOOR DE SALADE:
* 14 medium maat wortelen, liefst bospeen, geschild en in plakjes van 3 mm
* zout
* 1 blik kikkererwten (410 g) goed uitgelekt
* 4 eetlepels goede sultana`s
* 150 gram romige feta
* 6 volle eetlepels fijngehakte bladpeterselie
* 6 eetlepels fijngehakte verse kleine muntblaadjes
* 2 opgehoopte theelepels maanzaadjes
* 6 opgehoopte eetlepels amandelschilfers geroosterd in een droge koekenpan
* wat mooie kleine verse muntblaadjes voor de garnering
* zout & versgemalen zwarte peper

VOOR DE DRESSING:
* 2 theelepels fijngeraspte verse gemberwortel
* 2 grote tenen knoflook uit de knoflookpers
* 1.5 theelepel gemalen komijn
* 1 theelepel zoete paprikapoeder
* 0.5 theelepel djahé
* 0.5 theelepel kaneelpoeder
* sap van een grote sinaasappel
* sap van twee verse limoenen
* 125 ml goede koudgeperste olijfolie
* schepje suiker
* zout & versgemalen zwarte peper
VOOR ERBIJ:
Knapperige pide uit de oven
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 529,03 kcal
Koolhydraten 22,20 g
Eiwitten 14,62 g
Vetten 40,32 g
Benodigdheden
kookpan - kleine kom - garde - vergiet - groot mooi serveerbord - vershoudfolie

Voorbereiding

Breng in de kookpan gezouten water aan de kook.

Bereidingswijze

Doe als eerste alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en klop met de garde tot alles goed is vermengd, zet zolang opzij.
Het water zal intussen wel koken, doe daar de wortelschijfjes in, doe het deksel op de pan en zet de kookwekker op 6 minuutjes. Proef even een wortelschijfje, deze moet net zacht met nog een bite zijn, nog te hard, kook ze dan nog 1 à 2 minuutjes.
Doe de wortel over in een vergiet, laat even uitlekken en doe ze daarna direct bij de dressing, mix goed door elkaar, voeg de sultana`s en kikkererwten toe, schep om, dek af met vershoudfolie en laat alles minstens 1 uur marineren bij kamertemperatuur of zet de schaal in de koelkast wanneer je hem pas de volgende dag wil eten.
Schep pal voor het opdienen de fijngehakte peterselie, munt en maanzaadjes door de salade en spreid deze uit op een mooi groot serveerbord. Druppel nog wat extra olijfolie over de salade en verkruimel de feta erboven, verdeel de geroosterde amandelschilfers over de salade.
Garneer de salade met wat mooie kleine muntblaadjes en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.

Bron

Mijn kookschrift.

Serveertip

Warme knapperige pide.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Tony6 avatar
Tony6 29-10-2015

lekker, lekker

deonart avatar
deonart 08-08-2014

leuke en gezonde recept

ArualB avatar
ArualB 16-02-2014

Deze lijkt me erg lekker. Ik heb hem meegenomen, dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten