Eenpansgerecht: Aardappel-broccoli curry

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2013
  • Eenpansgerecht: Aardappel-broccoli curry

    Eenpansgerecht: Aardappel-broccoli curry

    Eenpansgerecht: Aardappel-broccoli curry

Dit is een doodsimpel, maar o, zo heerlijk bijgerecht. Wij hadden dit als begeleider bij pittig draadjesvlees. Je kan dit overal bij eten. Hete kip, gebakken zalm, pittige braadworst, kies zelf maar. Wil je pittiger, vermeerder dan de curry pasta. Zo leren ook kinderen broccoli meer waarderen want deze groente is natuurlijk heel erg gezond. Dit kun je altijd op tafel zetten, zomer en winter. Eet smakelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr broccoli roosjes
700 gr geschilde aardappels
1 ui
400 ml kokosmelk
400 ml groentebouillon
1 el rode curry pasta
2 el olie
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan

Bereidingswijze

Broccoli roosjes wassen. Aardappelen schillen, wassen en in blokken snijden. Gebruik vastkokende aardappelen. Ui snipperen en samen met de aardappelblokjes kort aanbraden in hete olie. Currypasta, groentebouillon en kokosmelk toevoegen. 10 minuten met deksel laten koken. Tenslotte broccoli roosjes toevoegen, nogmaals 10 minuten laten meekoken en op smaak brengen met zout. Heet serveren in diep bord.

Serveertip

Lekker bij (hete) kip, draadjesvlees (sucade), gebakken zalm, pittige braadworst enz…

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten