Paddenstoelen quiche met ui en spekjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Paddenstoelen quiche met ui en spekjes

    Paddenstoelen quiche met ui en spekjes

    Paddenstoelen quiche met ui en spekjes

Herfst: heerlijk deze paddenstoelen quiche. Ik heb deze afgekeken van de alom bekende quiche lorriane, maar dan paddenstoelen als hoofdingrediënt gebruikt. Gebruik gewoon champignons of lekkerder kastanjechampignons. Wil je het heel luxe, neem dan 600 gr paddenstoelenmelange. Daar zitten meer dan 4 soorten in. Paddenstoelenmelange is o.a. te koop bij AH of (goedkoper, mét kaart) bij de Sligro. Ik heb hem gemaakt met kastanjechampignons, erg lekker want die waren deze week in de aanbieding bij de Lidl voor 79 cent/250 gr. Eet er een lekkere herfst salade bij en drink er rode wijn bij en je hebt een hemelse herfst maaltijd. Deze heerlijke quiche is redelijk machtig en ruim voldoende om 4 personen van te laten smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr bloem
125 gr zachte roomboter
4 eieren
200 ml slagroom
600 gr verse kastanjechampignons (of melange)
150 gr fijngehakte spekblokjes
2 uien
Bosje verse bieslook
1 el vers geperst citroensap
100 gr geraspte oude kaas (lekkerder 100 gr Gruyère)
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 936,30 kcal
Koolhydraten 50,83 g
Eiwitten 33,37 g
Vetten 65,31 g
Benodigdheden
Pan, springvorm

Bereidingswijze

Neem bloem, de zachte boter, een mespuntje zout, 1 ei en 2 el water en kneed daar het deeg van. Neem een springvorm (26 cm), vet hem in, doe er bloem in en verdeel het deeg gelijkmatig, ook aan de randen. Uien schillen en in halve ringen snijden. Champignons kort afspoelen en in grove stukken snijden. Besprenkel deze met vers citroensap. Kleine fijngehakte spekblokjes in een pan uitbakken, ui toevoegen en glazig bakken. Geen rauwe uien gebruiken want die worden niet gaar! Bieslook wassen en snipperen. Voeg champignons en bieslook toe aan spek-ui mengsel en gelijkmatig in de vorm verdelen. Meng de overige 3 eieren met de slagroom en de geraspte kaas (ik heb Gruyère gebruikt, zakjes geraspte Gruyère van 100 gr zijn te koop bij AH) en breng op smaak met peper en zout. Giet dit over het paddenstoelen mengsel. Zet nu de quiche op het rek in de hetelucht oven (hoeft niet voorverwarmd te zijn) en bak hem bij 160 graden in 40 minuten gaar en mooi bruin. Springvorm verwijderen, leg bakpapier op het rek, zet quiche erop en laat hem iets afkoelen tot hij eetbaar is. Snij hem dan in punten. Echt heel erg lekker.

Serveertip

Lekker met rode wijn en eventueel een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten