Paddenstoelen quiche met ui en spekjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2013
  • Paddenstoelen quiche met ui en spekjes

    Paddenstoelen quiche met ui en spekjes

    Paddenstoelen quiche met ui en spekjes

Herfst: heerlijk deze paddenstoelen quiche. Ik heb deze afgekeken van de alom bekende quiche lorriane, maar dan paddenstoelen als hoofdingrediënt gebruikt. Gebruik gewoon champignons of lekkerder kastanjechampignons. Wil je het heel luxe, neem dan 600 gr paddenstoelenmelange. Daar zitten meer dan 4 soorten in. Paddenstoelenmelange is o.a. te koop bij AH of (goedkoper, mét kaart) bij de Sligro. Ik heb hem gemaakt met kastanjechampignons, erg lekker want die waren deze week in de aanbieding bij de Lidl voor 79 cent/250 gr. Eet er een lekkere herfst salade bij en drink er rode wijn bij en je hebt een hemelse herfst maaltijd. Deze heerlijke quiche is redelijk machtig en ruim voldoende om 4 personen van te laten smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr bloem
125 gr zachte roomboter
4 eieren
200 ml slagroom
600 gr verse kastanjechampignons (of melange)
150 gr fijngehakte spekblokjes
2 uien
Bosje verse bieslook
1 el vers geperst citroensap
100 gr geraspte oude kaas (lekkerder 100 gr Gruyère)
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, springvorm

Bereidingswijze

Neem bloem, de zachte boter, een mespuntje zout, 1 ei en 2 el water en kneed daar het deeg van. Neem een springvorm (26 cm), vet hem in, doe er bloem in en verdeel het deeg gelijkmatig, ook aan de randen. Uien schillen en in halve ringen snijden. Champignons kort afspoelen en in grove stukken snijden. Besprenkel deze met vers citroensap. Kleine fijngehakte spekblokjes in een pan uitbakken, ui toevoegen en glazig bakken. Geen rauwe uien gebruiken want die worden niet gaar! Bieslook wassen en snipperen. Voeg champignons en bieslook toe aan spek-ui mengsel en gelijkmatig in de vorm verdelen. Meng de overige 3 eieren met de slagroom en de geraspte kaas (ik heb Gruyère gebruikt, zakjes geraspte Gruyère van 100 gr zijn te koop bij AH) en breng op smaak met peper en zout. Giet dit over het paddenstoelen mengsel. Zet nu de quiche op het rek in de hetelucht oven (hoeft niet voorverwarmd te zijn) en bak hem bij 160 graden in 40 minuten gaar en mooi bruin. Springvorm verwijderen, leg bakpapier op het rek, zet quiche erop en laat hem iets afkoelen tot hij eetbaar is. Snij hem dan in punten. Echt heel erg lekker.

Serveertip

Lekker met rode wijn en eventueel een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 18-03-2016

Lekker! Dankjewel.

Carootje1 avatar
Carootje1 30-10-2014

Heerlijk recept. Nog wat extra's toegevoegd zoals prei en verse knoflook. Diverse soorten paddenstoelen gebruikt. Een aanrader!

meeuw405 avatar
meeuw405 13-10-2013

Ik had nog worteltjes liggen, klein gesneden en erbij gedaan. Parmezaanse kaas gebruikt. Hij staat nu af te koelen, ben benieuwd. Smulgroet Els

seegers2 avatar
seegers2 08-10-2013

Heerlijk was hij, vandaag voor het eerst gemaakt en mijn gasten vonden hem ook erg lekker.

seegers2 avatar
seegers2 08-10-2013

Heerlijk was hij, vandaag voor het eerst gemaakt en mijn gasten vonden hem ook erg lekker.

seegers2 avatar
seegers2 08-10-2013

Heerlijk was hij, vandaag voor het eerst gemaakt en mijn gasten vonden hem ook erg lekker.

alidada avatar
alidada 08-10-2013

Ziet er heerlijk uit Alex, ik neem het recept graag van je mee. Groetjes, Louise

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 04-10-2013

Dit lijkt me een heerlijke taart. Misschien dat ik er ook nog wel een beetje prei bij doe. Groetjes Wilmie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten