Champignon stampotje

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2013

Een geweldig lekker stamppotje om te eten bij een krachtig stuk vlees zoals een entrecote of wild.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram geschilde aardappels
500 gram kastanje champignons
200 gram spek blokjes
3 eetlepels boter
200 ml room
Peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de aardappels gaar en giet ze af.
Snijd de champignons in grove stukken.

Bereidingswijze

Bak de spek blokjes lekker krokant en haal deze dan uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de champignons. Zodra de champignons gebakken zijn alles bij de gekookte aardappels doen. Met een stamper tot een grove stamppot maken (er mogen nog stukjes aardappel in zitten). Vervolgens met peper en eventueel zout op smaak brengen (pas op door de spekjes is het gerecht al wat zouter).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten