Echte tiramisu

  • Italiaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2013

Echte tiramisu zonder slagroom en eiwitten.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 gram mascarpone
4 ei dooiers
50 gram poedersuiker
3 eetlepels cognac of vieux
3 eetlepels amandel likeur
Cacao
4 kopjes sterke koffie
1 pak lange vingers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de ei dooiers, poedersuiker en drank tot een mooi glad papje. Daarna de mascarpone toevoegen en dit alles tot een gladde massa mengen.
Neem een rechthoekige schaal en begin met een laag lange vingers die je even kort in de koffie legt (pas op dat je ze niet te lang in de koffie legt want dan vallen ze uit elkaar). Vervolgens ongeveer de helft van de mascarpone massa hier bovenop spatelen. Deze laag ruim met cacao bestrooien. Vervolgens weer een laag geweekte lange vingers. Gevolgd door de rest van de mascarpone massa.
Zet de schaal vervolgens in de koelkast om het geheel minstens 6 uur op te laten stijven.
Om te serveren in kleine vierkantjes snijden en op het bord het vierkantje ruim met cacao bestrooien.

Bron

Van Isabella een Italiaanse chef waar ik eens mee gewerkt heb.

Serveertip

Je hoort eigenlijk cantucini te gebruiken in plaats van lange vingers maar dan wordt het wel een heel stuk duurder. Mocht je dit echter niet erg vinden zorg dan dat je de cantucini wel wat langer in de koffie laat liggen want die moeten ook lekker zacht worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten