Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Saus
  5. Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

Door: Fressnapf

  • Turks, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gr kalfs, kip of kalkoenvlees
2 rode paprika`s
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 tl tijm
1 tl oregano
Munt (naar smaak)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout

Voor de tomatensaus:

1 blik gepelde tomaten óf blokjes
½ tl Pul Biber (= hele scherpe paprika met chilipoeder)
1 tl honing
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper

Voor de fetasaus

200 gr feta kaas
200 ml melk
1-2 tl maizena
2 teentjes knoflook
½ bosje verse peterselie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout

overig

Zwarte olijven
Turks brood
Olijfolie
Vers gesnipperde peterselie


Verder heb je nodig


Wok, ovenschaal

Kebab ovenschotel

met fetasaus en tomatensaus, Mmmmm erg lekker

met fetasaus en tomatensaus, Mmmmm erg lekker
Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus
Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kalfsvlees, kipfilet, kalkoen in reepjes snijden. Paprika in repen snijden. Uien snipperen, knoflook persen. Olijfolie toevoegen en kruiden. Laat, bedekt met folie, minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Vlees dan later in olie met de groente aanbraden (liefst wokken).
Doe de tomaten uit het blik in een schaal. Liefst heel even heel kort pureren met een staafmixer. Kruiden en honing toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Tomatensaus niet verwarmen!
Voor de fetasaus, klein beetje melk vermengen met specerijen en maizena. De rest van de melk, 150 ml, verwarmen, verbrokkelde feta toevoegen en laten smelten. Geperste knoflook toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Laat al roerend de saus één keer kort koken. De rest toevoegen en nogmaals kort laten koken. Roer er nu wat fijn gehakte peterselie door.
Doe nu in een ovenschaaltje, vlees, tomatensaus en kaassaus en bak in een 15 minuten goud geel en gaar in een voorverwarmde hetelucht oven op 180 graden. Schaal uitnemen, op een dikke (snij)plank op de tafel zetten, olijven er over of apart bij serveren, Turks brood erbij en smullen maar. Echt heel lekker!

Serveertip

Lekker met Griekse salade, turks plat brood of frietjes.

Bron

Van Turkse vriend geleerd



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top