Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

  • Turks, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2013
  • Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

    Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

    Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kalfs, kip of kalkoenvlees
2 rode paprika`s
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 tl tijm
1 tl oregano
Munt (naar smaak)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout

Voor de tomatensaus:

1 blik gepelde tomaten óf blokjes
½ tl Pul Biber (= hele scherpe paprika met chilipoeder)
1 tl honing
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper

Voor de fetasaus

200 gr feta kaas
200 ml melk
1-2 tl maizena
2 teentjes knoflook
½ bosje verse peterselie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout

overig

Zwarte olijven
Turks brood
Olijfolie
Vers gesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, ovenschaal

Bereidingswijze

Kalfsvlees, kipfilet, kalkoen in reepjes snijden. Paprika in repen snijden. Uien snipperen, knoflook persen. Olijfolie toevoegen en kruiden. Laat, bedekt met folie, minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Vlees dan later in olie met de groente aanbraden (liefst wokken).
Doe de tomaten uit het blik in een schaal. Liefst heel even heel kort pureren met een staafmixer. Kruiden en honing toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Tomatensaus niet verwarmen!
Voor de fetasaus, klein beetje melk vermengen met specerijen en maizena. De rest van de melk, 150 ml, verwarmen, verbrokkelde feta toevoegen en laten smelten. Geperste knoflook toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Laat al roerend de saus één keer kort koken. De rest toevoegen en nogmaals kort laten koken. Roer er nu wat fijn gehakte peterselie door.
Doe nu in een ovenschaaltje, vlees, tomatensaus en kaassaus en bak in een 15 minuten goud geel en gaar in een voorverwarmde hetelucht oven op 180 graden. Schaal uitnemen, op een dikke (snij)plank op de tafel zetten, olijven er over of apart bij serveren, Turks brood erbij en smullen maar. Echt heel lekker! ;) :P

Bron

Van Turkse vriend geleerd

Serveertip

Lekker met Griekse salade, turks plat brood of frietjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 22-09-2015

Heb het geprint, ben erg benieuwd, gr. ruth

Gerardus106 avatar
Gerardus106 30-01-2014

Het was echt heel lekker en het vlees was helemaal op...ik had wel veel vocht onderin de schaal; iemand een idee waar dat aan ligt?

Harry33 avatar
Harry33 17-10-2013

Ga het nu voor de tweede keer maken, maar nu wel met meer groente. Heel lekker gerecht.

Petra199 avatar
Petra199 09-10-2013

ga ik snel eens proberen lijkt me heerlijk

florida10 avatar
florida10 04-10-2013

Het was heerlijk!! bedankt voor het lekkere recept

robvanleest avatar
robvanleest 04-10-2013

Dat lijkt me wel wat. Ga ik snel proberen en ik laat weten hoe het bevallen is. Dank voor het delen.

Anton1953 avatar
Anton1953 04-10-2013

weer zo`n heerlijk recept en ik ben bezig met een beetje af te vallen, maar ik ga het recept toch maken

karin11213 avatar
karin11213 03-10-2013

Hallo Alex, neem het recept van je mee. Lijkt me lekker voor het weekend. Dank je wel. Groetjes Karin

deonart avatar
deonart 03-10-2013

lijk wel lekker, zal proberen

pwiggers avatar
pwiggers 03-10-2013

Hoi Alex, ikzelf hou helemaal niet van dit soort happen, maar ik neem je recept toch mee. Ik heb regelmatig mijn nichtjes hier te logeren, die dot wel zullen waarderen. Kan ik ze ook eens blij maken. Bedankt voor het delen. Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten