Ca­ri­bi­sche ti­ra­mi­su

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2013
  • Ca­ri­bi­sche ti­ra­mi­su

    Ca­ri­bi­sche ti­ra­mi­su

    Ca­ri­bi­sche ti­ra­mi­su

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g verse roomkaas
40 g witte basterdsuiker
75 ml slagroom
4 el kokoslikeur (bijv. Malibu, Gall&Gall)
1/2 pak lange vingers (koekjes, a 175 g)
2 bananen, in lange plakken +
cacaopoeder, om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kleine cakevormpjes (Ø 15 cm met inhoud à 400 ml)

Bereidingswijze


Doe de roomkaas en suiker in een ruime kom en roer los met een vork. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het roomkaasmengsel.
Schenk de likeur in een diep bord en voeg 100 ml water toe. Haal de lange vingers er een voor een door en bedek de bodem van de cakevormpjes met de gesuikerde kant naar onderen. Als de lange vingers niet passen, snijd ze dan op maat. Verdeel 1/3 van het roomkaasmengsel erover en dek af met de helft van de plakken banaan. Maak dan weer een laag met lange vingers, bedek met de rest van de plakken banaan en eindig met de rest van de roomkaas.
Dek de cakes af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de cakes op een bord. Laat de cake niet makkelijk los, leg dan 2 min. een theedoek doordrenkt met heet water om de vorm heen. Bestrooi de cakes met cacaopoeder en verdeel ze over 4 borden.

Bron

Allerhande 9 2013

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten