1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Aziatisch, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2013

Ingrediënten 10 personen


500 gram pindakaas
50 gram ongezouten pinda`s
250 ml melk
Scheutje ketjap manis
Scheutje sojasaus
1/2 eetlepel sambal radjak
1/2 eetlepel sambal oelek
1 theelepel Thaise rode curry pasta
1/4 theelepel gember poeder
1 theelepel suiker



Lekkere satesaus snel klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de pindakaas en melk tot een glad papje in een pan op een laag vuur. Als het erg dik is (dit kan gebeuren met de goedkopere pindakaas omdat daar minder olie in zit) wat water toevoegen voor een juiste smeuïgheid.
Daarna alle overige ingrediënten toevoegen en onder voortdurend roeren alles aan de kook brengen. Zodra de saus kookt de pan op een warmhoud plaatje of extreem laag vuur nog een half uur laten pruttelen.

Serveertip

Heerlijk met verse saté, bij bami of nasi of een lekker paatje oorlog!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Leon2611


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Leon2611
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top