Satesaus

  • Aziatisch, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2013

Lekkere satesaus snel klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 gram pindakaas
50 gram ongezouten pinda`s
250 ml melk
Scheutje ketjap manis
Scheutje sojasaus
1/2 eetlepel sambal radjak
1/2 eetlepel sambal oelek
1 theelepel Thaise rode curry pasta
1/4 theelepel gember poeder
1 theelepel suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer de pindakaas en melk tot een glad papje in een pan op een laag vuur. Als het erg dik is (dit kan gebeuren met de goedkopere pindakaas omdat daar minder olie in zit) wat water toevoegen voor een juiste smeuïgheid.
Daarna alle overige ingrediënten toevoegen en onder voortdurend roeren alles aan de kook brengen. Zodra de saus kookt de pan op een warmhoud plaatje of extreem laag vuur nog een half uur laten pruttelen.

Serveertip

Heerlijk met verse saté, bij bami of nasi of een lekker paatje oorlog!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten