Kipsate maar dan even anders

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2013

Heerlijke kipsate op een net iets andere wijze. Ook heerlijk als borrel hapje. Dan de stukjes iets kleiner snijden en is het natuurlijk voor veel meer personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 kilo kipfilet in blokjes (zo groot dat het lekker weghapt)
100 ml ketjap manis
25 ml soja saus
Scheutje oestersaus
2 eetlepels sambal radjak
1 eetlepel rode Thaise curry pasta
1 theelepel gember poeder
1 theelepel curry poeder
6 tenen knoflook geperst
3 eetlepels archide olie
Sesamolie om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Saté prikkers

Voorbereiding

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng totdat er een gladde massa van geworden is. Voeg daarna de kip in blokjes aan het mengsel toe en schep het goed om zodat alle kip bedekt is met de marinade. Als de marinade niet toereikend is een beetje extra ketjap toevoegen.
Vervolgens de kip minstens 1 uur laten marineren, echter niet langer als twee uur.
Daarna de blokjes op de saté prikkers rijgen. Zorg dat de stukjes niet te strak op elkaar gedrukt worden (dan gaart het sneller wat zeker op de bbq fijn is).

Bereidingswijze

De saté bakken met sesam olie of op de bbq. Zorg dat de kip de juiste graad van gaarheid heeft. Van rauwe kip kun je ziek worden maar niemand zit te wachten op een uitgedroogd stukje kip.

Serveertip

Serveer met satesaus op brood of ook heerlijk bij een lekkere bami of nasi.
Als je satesaus maakt is het ook lekker om de marinade die achterblijft in de kom nadat je de saté geregen hebt toe te voegen aan de satesaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten