Spinaziesalade met sinaasappel

  • Wereld, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2013
  • Spinaziesalade met sinaasappel

    Spinaziesalade met sinaasappel

    Spinaziesalade met sinaasappel

Dit is een bijgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen.
Menu:
Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing
Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel
Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta
Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s
Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel
Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 3 sinaasappels
- 150 gram spinazie
- 50 gram rucola
- 3 blaadjes verse munt
- een rolletje geitenkaas, in kleine blokjes
- 2 el mayonaise
- 6 el yoghurt
- 1 el honing
- kaneelpoeder
- peper en zout
- paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een rasp

Voorbereiding

maak 1 sinaasappel schoon en rasp de schil. pers de vrucht uit. Pel de andere sinaasappels en snijd de vrucht in stukjes. Was de spinazie schoon

Bereidingswijze

Meng de spinazie met de rucola en de munt en verdeel dit op een platte schaal. Schik de sinaasappelplakjes en de geitenkaas eroverheen. Maak een dressing van: mayonaise,yoghurt,honing,sinaasappelsap en rasp en breng dit op smaak met de zout en peper. Voeg ook een snufje kaneel en paprikapoeder toe. Besprenkel de salade met de dressing.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten