1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Nutroast met cranberry`s

Nutroast met cranberry`s

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2013

Ingrediënten 4 personen


- handjevol eekhoorntjesbrood of wilde paddestoel
- 2 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij, stukjes
- een rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram risotto-rijst
- 100 ml witte wijn
- 500 ml groentenbouillon
- 200 gram champignons
- 100 gram geroosterde amandelen
- 100 gram pistachenoten
- handjevol broodkruim van oud brood
- 125 gram cheddarkaas
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- geraspte citroenschil
- 2 eieren, geklopt
- 2 takjes van : salie, rozemarijn en tijm. blaadjes fijngehakt
- 2 el basterdsuiker
- 200 gram verse cranberry`s
- 1 eetlepel roomboter


Verder heb je nodig


Cakevorm of bakblik
bakpapier


Nutroast met cranberry`s
Nutroast met cranberry`s

Dit is een hoofdgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen.
Menu:
Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing
Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel
Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta
Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s
Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel
Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de eekhoorntjes brood of paddenstoel in heet water. Verhit de olie in een hapjespan en fruit daarin de ui en bak daarna de stukjes bleekselderij en de geperste knoflook even mee. Voeg daarna de rijst toe en bak op hoog vuur even mee. Blus het geheel af met de wijn en blijf roeren tot de rijst de wijn absorbeert. Laat de paddestoel uitlekken voeg het vocht daarvan door de risotto. Daarna langzaam alle bouillon toevoegen, steeds 4 eetlepels per keer en blijf roeren tot de rijst al het vocht neemt. Blijf dit doen tot de bouillon op is en de rijst bijna gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten. voeg als laatst een eetlepel roomboter toe. Zet dan het vuur uit en laat de rijst een beetje afkoelen in een kom.

Bereidingswijze

Bak de champignons op hoog vuur met een beetje olie aan tot ze gaar zijn. Hak alle noten grof. Meng daarna alle ingrediënten (behalve de suiker en de cranberry`s) met de rijst. Breng alles op smaak met zout en peper en meng alles goed.
Verhit de cranberry`s met de suiker in een steelpannetjes op middelhoog vuur tot de bessen zacht zijn geworden en er een soort gelei onstaat.
Beboter de cakevorm en bekleed met bakpapier. Giet de cranberry gelei op de bodem en verdeel deze. Verdeel daarover het rijstmengsel gelijkmatig. Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven 45 minuten op 190 graden.
Haal daarna het folie van de vorm en bak nog eens 15 minuten tot de onderkant mooi bruin is. Haal de vorm uit de over en laat 10 minuten rusten. Daarna even de randjes lossnijden en grote schaal er op leggen en de boel omkeren.

Serveertip

Leuk om te garneren op een groot houten snijplank. Gebruik hulsttakjes als versiering met kerst

Bron

Jamiemagazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Loekyp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Loekyp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top