Poffertjes met geitenkaas en honing
- Wereld, Amuse
- 10-20 min.
Dit is een amuse die bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen.
Menu:
Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing
Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel
Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta
Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s
Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel
Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes
Smakelijk eten!
Ingrediënten 4 recipe.people
- 2 poffertjes per persoon (zelfgemaakt of kant en klaar)- een pakje geitenkaasrondjes
- rucola-sla
- walnoten
- honing
- olijfolie
- zout en peper
Benodigdheden
OvenVoorbereiding
Snijd de klaargemaakte poffertjes overdwars open als een envelopje.
Snijd de geitenkaas in ronde plakjes van ongeveer 5 cm dik.
Bereidingswijze
Draai een beetje peper over de kaas en stop 1 plakje in elk poffertje. Leg alle poffertjes op een bakblik met bakpapier en drup er een klein beetje honing overheen. Zet de poffertjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De kaas moet een beetje zachter en warm worden. (niet smelten). Maak ondertussen de borden op met wat rucola-sla. Meng 1 eetlepel honing met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper en giet dit als dressing over de sla. Leg per persoon 2 poffertjes op een bord, bovenop de sla en strooi er wat fijngehakte walnoten overheen.
Serveertip
Het blijft een amuse dus gebruik niet te veel sla en walnoten. een klein handje vol van alles.