1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Wereldkeuken
  5. Poffertjes
  6. Poffertjes met geitenkaas en honing

Poffertjes met geitenkaas en honing

Door: Loekyp

  • Wereld, Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2013

Ingrediënten 4 personen


- 2 poffertjes per persoon (zelfgemaakt of kant en klaar)
- een pakje geitenkaasrondjes
- rucola-sla
- walnoten
- honing
- olijfolie
- zout en peper


Verder heb je nodig


Oven

Poffertjes met geitenkaas en honing
Poffertjes met geitenkaas en honing

Dit is een amuse die bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen.
Menu:
Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing
Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel
Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta
Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s
Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel
Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

Smakelijk eten!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de klaargemaakte poffertjes overdwars open als een envelopje.
Snijd de geitenkaas in ronde plakjes van ongeveer 5 cm dik.

Bereidingswijze

Draai een beetje peper over de kaas en stop 1 plakje in elk poffertje. Leg alle poffertjes op een bakblik met bakpapier en drup er een klein beetje honing overheen. Zet de poffertjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De kaas moet een beetje zachter en warm worden. (niet smelten). Maak ondertussen de borden op met wat rucola-sla. Meng 1 eetlepel honing met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper en giet dit als dressing over de sla. Leg per persoon 2 poffertjes op een bord, bovenop de sla en strooi er wat fijngehakte walnoten overheen.

Serveertip

Het blijft een amuse dus gebruik niet te veel sla en walnoten. een klein handje vol van alles.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Loekyp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top