Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
- Italiaans,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-10-2013
Heel lekker romige ovenschotel met broccoli en zongedroogde tomaatjes. Gezondheid ten top!
Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen (vastkokers, geschild en in schijfjes)50 gr boter
1 flinke ui (in halve ringen)
40 gr bloem (gezeefd)
3 dl volle melk
2 dl kookroom
400 gr kabeljauwfilet (in stukken)
1 stronk broccoli (in roosjes)
10 zongedroogde tomaatjes (op olie, kleiner gesneden)
75 gr belegen kaas of Parmezaanse (geraspt)
(versgemalen) p&z
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 758,45 kcal |
Koolhydraten | 71,43 g |
Eiwitten | 36,39 g |
Vetten | 33,97 g |
Benodigdheden
Kookpan, steelpan, vergiet, snijplank, scherp mes, ovenschaal (ingevet).Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180grC.
Kook de aardappelschijfjes ca 5 minuten voor, giet ze af en laat even uitdampen.
Bereidingswijze
Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan. Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee; roer er dan de melk en room door en breng voorzichtig aan de kook. Als ze gaat binden voeg dan peper en zout naar smaak toe en hou even apart.
Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend over de bodem van de ovenschaal.
De kabeljauw, broccoli, tomaatjes en helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep die over de aardappelschijfjes. Dek dit af met de andere aardappels en strooi de overige kaas eroverheen. Zet dan de schaal in het midden van de oven, zo`n 25-30 minuten, tot de gratin mooi goudbruin en gaar is. Haal uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel. Buon Appetito!
Bron
Boodschappen, ietsje aangepast naar smaak
Serveertip
Een lekkere witte wijn erbij, evt stokbroodje of salade.
Laatste reacties
Recept meegenomen en maken volgende week.Smulgroet Els
Goeiemiddag Souvlaki, lees nu je reactie pas op dit recept... beter laat dan nooit ;) Fijn om te lezen dat het zo goed in de smaak is gevallen en dank je wel voor je reactie! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
Eindelijk eens gemaakt en het was heerlijk!!!!!
Met hele grote dank aan Carmen Dia, wat een lekkere foto!!
Dit lijkt me heerlijk!!!! Ga het gauw eens maken. Dank voor het recept!